Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Παραστάσεις και μελωδίες στην 13η Βαλκανική Πλατεία στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης

Συναυλίες με γνωστά ονόματα, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές χορού και λόγου, παράλληλες εκδηλώσεις με "άρωμα" και "χρώμα" βαλκανικό φιλοξενεί η 13η Βαλκανική Πλατεία στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης, που θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.


Από τις συναυλίες και τις μουσικές βραδιές ξεχωρίζουν αυτές με τους: Μ. Φαραντούρη-Μ. Μητσιά (σήμερα), τους "KAL" από τη Σερβία και τους "Cabaret Balkan" από τη Θεσσαλονίκη (αύριο), μια βραδιά με τραγούδια από την Αλβανία (Τετάρτη), "Kottarashky & The Rain Dogs" από τη Βουλγαρία μαζί με τους "Koza Mostra" (Παρασκευή), Ελ. Τσαλιγοπούλου (Σάββατο) και Κ. Μακεδόνα (Κυριακή).

Από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας Βαλκάνιων και Ελλήνων φωτογράφων, με τίτλο "Οψεις Βαλκανικής Φωτογραφίας 2013" στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης, έκθεση χαρακτικής καλλιτεχνών από την Ελλάδα και άλλες χώρες στο Κέντρο Χαρακτικής "Ηλιος", η θεατρική παράσταση με τα μονόπρακτα του Κ. Μουρσελά "Διακοπή Ρεύματος" και "Η μεγάλη κομπίνα", από το Θεατρικό Εργαστήρι Νεάπολης "Θέσπις" (Πέμπτη), η ποντιακή επιθεώρηση "Μιαν στο καρφίν... και μιαν στο πέταλον" από τον Ποντιακό Σύλλογο Νεάπολης 1953 (Σάββατο).

Τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με παραδοσιακά βαλκανικά παιχνίδια και εικαστικές εφαρμογές, για να αντιληφθούν την έννοια της πολυπολιτισμικότητας από αύριο έως το Σάββατο το απόγευμα, στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου