Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Θέατρο, θερινός κινηματογράφος και τουρνουά beach volley

Πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις για τα 78 χρόνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Σε σκηνές θεάτρου και κινηματογράφου, αλλά και σε γήπεδα ... άμμου "παίζει" η φετινή 78η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία προσφέρει ευρύ πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και αθλητικό θέαμα.

Αναλυτικότερα, η 78η ΔΕΘ συσφίγγει τους δεσμούς της με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), παρουσιάζοντας - εντός και εκτός του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου - τη μουσικοθεατρική παράσταση "P.I.G.S Revolution ΔΕΘ Edition" από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους.

Αύριο, Παρασκευή, το κοινό της πόλης θα μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου θα παιχτεί στη θεατρική σκηνή ΔΕΘ, στον κήπο του κτιρίου διοίκησης, στις 20:00.

Παιδικό θέατρο και άρωμα θερινού σινεμά με σπάνιο μουσειακό υλικό

Επίσης, παιδικές θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 - 12 Σεπτεμβρίου στη θεατρική σκηνή της Έκθεσης. Πρόκειται για την παράσταση το "Πέταγμα του Ίωνα", για παιδιά τριών έως επτά ετών, που είναι μία χορηγία του Θεάτρου Σοφούλη και του www. ThessalonikiArtsAndCulture.gr, αλλά και για τη θεατρική διαδραστική παράσταση "Λάχανα και Χάχανα The Musical", που είναι μια χορηγία του ίδιου ιστοχώρου και του Θεάτρου Αυλαία.

Η 78η ΔΕΘ θα αναδύει όμως και "άρωμα" θερινού κινηματογράφου. Στον εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 1 κάθε μέρα από τις 8 Σεπτεμβρίου (20:30-22:00) θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του μεγάλου κινηματογραφιστή της πόλης, Νίκου Μπιλιλή, "Τα Επίκαιρα της Θεσσαλονίκης", βασισμένο σε σπάνιο μουσειακό υλικό.

Τα νεανικά μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΘ - Helexpo δίνει φέτος βήμα και στα νεανικά μουσικά σχήματα της πόλης. Το "Music Band Festival", που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ο νέος μουσικός θεσμός της ΔΕΘ, θα φιλοξενεί καθημερινά από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και από τις 19:30 έως τις 21:30 μπάντες της Θεσσαλονίκης σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6. Φέτος - μεταξύ άλλων - θα εμφανιστούν οι: Black Bacon, The Updates, The Family Idiot, Device, Think a Name, Kazoo, The Sfentones, DeCho.

Επίσης, καθημερινά στις 21:30, το MAD North Stage Festival, με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα δίνει το "παρών" στον υπαίθριο χώρο στη νότια πύλη ΔΕΘ.

Τουρνουά beach volley με κορυφαίους αθλητές και celebrities

Στο μεταξύ, δυναμικό "παρών" στο … τερέν της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα δώσει ο "βασιλιάς" των αθλημάτων της καλοκαιρινής περιόδου, το ολυμπιακό άθλημα Beach Volley. Στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος athlisis θα πραγματοποιηθούν αγώνες επίδειξης με κορυφαίους αθλητές από την Ευρώπη και την Ελλάδα, καθώς και αγώνας επωνύμων σε ειδικά διαμορφωμένο τερέν δίπλα στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Οι καλύτερες ομάδες ανδρών των χωρών Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Αυστρία και Βουλγαρία, αλλά και οι ομάδες των γυναικών της Βουλγαρίας, η Ελληνική Εθνική Ομάδα Γυναικών, η Ελληνική Εθνική Ομάδα Νεανίδων και η Ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα διαγωνίζονται κάθε απόγευμα.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των διασημοτήτων (celebrities), ενώ στις 15/9 ακαδημίες αγοριών και κοριτσιών θα λάβουν μέρος σε αγώνες επίδειξης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες ημερησίως, καθ' όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, με έναρξη στις 17:30._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου