Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εβδομάδα ποδηλάτου ΔΕΘ με κυνήγι θησαυρού

Οι καινοτομίες της 78ης ΔΕΘ δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται με την πρωτότυπη προβολή μέσων εναλλακτικής μετακίνησης με την «Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ». Στο χώρο της Πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στην ΔΕΘ.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα διεξάγεται «κυνήγι θησαυρού», το οποίο θα λειτουργήσει ως εξής: σε τέσσερα σημεία εντός της ΔΕΘ θα είναι τοποθετημένα ισάριθμα χάρτινα ποδήλατα. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται με προωθητικό υλικό στις εισόδους, ώστε να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

Όταν εντοπίσουν τα ποδήλατα, θα τα φωτογραφίζουν με το κινητό τους και θα τα ανεβάζουν στο Facebook της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Οι νικητές θα κερδίσουν ποδήλατα, που θα κληρωθούν την Κυριακή 15/09.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζονται με το Music Band Festival, που θα πραγματοποιείται καθημερινά από τη Δευτέρα 9/9 από τις 19:30-21:30 σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6. Το Music Band Festival φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο μουσικό γεγονός-θεσμός για τη ΔΕΘ, όπου θα δίνεται βήμα σε αξιόλογα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Φέτος μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα Black Bacon, The Updates, The Family Idiot, Device, Think a Name, Kazoo, The Sfentones, DeCho κα..

Οι εκδηλώσεις της 78ης ΔΕΘ έχουν να παρουσιάσουν και εντυπωσιακό ακροβατικό θέαμα, όπως το Ντουέτο Vertical Dance (ακροβατικός χορός σε τοίχο), που είναι μία παράσταση με σχοινιά, ένα show ισορροπίας, τεχνικής και ακρίβειας, υπό τους ήχους μουσικής (από την Τετάρτη 11/9-Κυριακή 15/9 καθημερινά στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9). Ακόμη, σε ένα τεντωμένο σύρμα δεμένο μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ, μία μηχανή και τρεις ακροβάτες θα κάνουν ριψοκίνδυνα νούμερα, χωρίς δίχτυ προστασίας (καθημερινά στις 19:00 και 21:00, ενώ τα δύο Σαββατοκύριακα και στις 12:30).

Παράλληλα, χωρίς προηγούμενο στη ΔΕΘ είναι και η φετινή παρουσία του Πατρινού Καρναβαλιού, στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου 14, όπου οι επισκέπτες θα πάρουν γεύση από τις εκδηλώσεις και τη ζωντάνια του. Στο πλαίσιο των πρόδρομων εκδηλώσεων της ΔΕΘ, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου θα παρελάσει μουσικό άρμα και καρναβαλιστές σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσει στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ). Το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου