Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το 3ο MIW Forum στο Ανατόλια

Το 3ο Make Innovation Work Forum Ανάπτυξη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Anatolia School of Business. Tο forum πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 από τις 15.00 έως τις 20.00, στη βιβλιοθήκη Bissell του American College of Thessaloniki (ACT), στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση του forum αποτελεί μέρος μίας σειράς ενεργειών, που λαμβάνουν χώρα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με στόχο την προώθηση και επιχειρηματική ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε: «Στην Επιτροπή Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χρησιμοποιούμε ως ερείσματα τις εξελίξεις σε διάφορους καινοτομικά και τεχνολογικά ανεπτυγμένους χώρους που μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν σε πολλαπλές καταστάσεις με οποιοδήποτε ανθρώπινο δυναμικό, με το μικρότερο δυνατό κόστος επενδύσεων και με βασικό στοιχείο τη συνεχή εκμετάλλευση και χρήση γνώσης.

Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας Make Innovation Work, μέσω των Fora ανά την Ελλάδα και του διαγωνισμού, είναι να αποδείξουμε έμπρακτα ότι μπορούμε να φτιάξουμε πυρήνες ανάπτυξης δυνατοτήτων, οι οποίοι να εξελίσσονται διαρκώς και να διαδίδονται τόσο στην ίδια περιοχή όσο και σε άλλες. Μπορούμε σήμερα με τα μέσα που διαθέτουμε να επιτύχουμε, να δημιουργήσουμε αυτά που μπορούν να αλλάξουν τη σημερινή κατάσταση, και αυτό δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακατόρθωτο ούτε ουτοπία. Τέλος πια στην κατάθλιψη και την απαισιοδοξία! Ώρα για δημιουργία, ανάπτυξη, ανάκτηση και αναγνώριση και πάλι των αξιών μας και της χώρας μας.
Ας κάνουμε όλοι μας την καινοτομία πράξη σε κάθε τομέα, διότι ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!».

Ο Δρ Φανής Βάρβογλης, Διευθυντής του Anatolia School of Business, δήλωσε:  «Ακούμε από παντού για την ανάγκη ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, ακούμε από παντού ότι η λύση θα προέλθει από τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.  Το Anatolia School of Business έχει ξεκινήσει, από πέρυσι, την ενίσχυση αυτής της ζωτικής προσπάθειας με το Idea Slam και το Startup Weekend Thessaloniki.  Ανέπτυξε προγράμματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο με εξειδίκευση στη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρήσεων.  Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 10 Οκτωβρίου 2013 σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιβεβαιώνουμε ότι οι δράσεις μας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το forum περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
Ενότητα Α: Ανάπτυξη Καινοτομίας

Η εξεύρεση κεφαλαίων δεν είναι το μόνο απαιτούμενο για την ανάπτυξη της καινοτομίας
Η ηγεσία, το ταλέντο, η επιμονή, το εργασιακό περιβάλλον, αλλά και το θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο είναι μερικά από αυτά που χρειάζονται για να πετύχει ένας νέος επιχειρηματίας
Θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Πλεονεκτήματα incubation
Ποια η αξία του σωστού mentoring και incubation
Ενότητα Β: Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας από τη θεωρία στην πράξη

Εργαλεία χρηματοδότησης (Αναφορά στα διαθέσιμα εργαλεία)
Τα υπέρ και τα κατά
Ποια η διαφορά της χρηματοδότησης από VC σε σχέση με την κλασική χρηματοδότηση από μια τράπεζα (equity vs debt based funding)
Η σημασία του σωστού επιχειρηματικού πλάνου και της κατανόησης της στρατηγικής
Τι εξετάζει ένας επενδυτής
ύπαρξη μακροχρόνιας στρατηγικής
ανάγκη ανάλυσης της αγοράς
ανάγκη ανάλυσης του ανταγωνισμού
ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
ποια η ομάδα

Η συμμετοχή στο Forum είναι δωρεάν. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου