Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

2ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη

 Στην όμορφη πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως 20 Ιουλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά την ομογένεια του εξωτερικού με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης με τους φιλόξενους κατοίκους και τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται από τις πρώτες μέρες του 2014, να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.

Η οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στην Θράκη έχει αρχίσει, με πρωτοβουλία του Hellenic Electronic Center (HEC) , του οργανισμού, που συνδέει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 120.000 χρήστες του παγκόσμιου ιστού. Το HEC σκοπό έχει να προβάλλει και να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας παράδοση.

Φέτος, οι οργανωτές εκτός του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του 2013, προστέθηκε και ο Δήμος Ξάνθης. Με τη βοήθειά του οι εκδηλώσεις του Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο λαμπρές.

Όπως και στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, έτσι και φέτος εκατοντάδες εθελοντές των δυο πολιτιστικών συλλόγων προσφέρουν εθελοντική εργασία για να κάνουν ακόμα πιο λαμπρό το Αντάμωμα των Ελλήνων που θα ζωντανέψει την παράδοσή μας μέσα από την μουσική, τους χωρούς και τα έθιμά μας.

Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει να υποστηρίξει αυτό το φολκλορικό αντάμωμα στην Θράκη μας, η καμπάνια για την οικονομική υποστήριξη θα ξεκινήσει σύντομα μέσου διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου