Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Θες χόμπι? Έλα στη HΟΒΒΥthess!

Από την Παρασκευή, 4 Απρ 2014, έως την Κυριακή, 13 Απρ 2014, όλοι οι δρόμοι των χόμπι οδηγούν μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 6), όπου θα γίνει το πρώτο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΜΠΙ-HOBBYthess, που οργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει το κοινό σε επαφή με μία πληθώρα από χόμπι, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Οι εν λόγω δραστηριότητες θα καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και δράσεις με επιμορφωτικό περιεχόμενο γύρω από την οικολογία, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία κ.ά.

Η HOBBYthess θα λειτουργήσει τόσο ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ήδη ασχολούνται με κάποιο χόμπι, ωστόσο δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με «ομοϊδεάτες» τους, αλλά και ως ένα "θεματικό πάρκο" με χόμπι και δραστηριότητες, όπου ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί, με το κόστος ενός εισιτηρίου εισόδου, να ενημερώνεται και -το κυριότερο- να συμμετέχει ενεργά.


Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων:
1) Νόηση & στρατηγική: Με επίκεντρο το Stratego, το οποίο είναι ενταγμένο στην Ολυμπιάδα Αθλημάτων Νόησης, θα παρουσιαστεί μία πληθώρα από συναφή παιχνίδια: στρατηγικής, ρόλων, με κάρτες, αναπαράστασης (re-enactment) κ.ά. Σημειώνεται επίσης ότι το Φεστιβάλ θα αποτελέσει ορόσημο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγ 2014, καθώς κατά τη διάρκειά του θα λάβουν χώρα και οι πρώτοι προκριματικοί αγώνες.
2) Επιστήμη & τεχνολογία: Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία της ελληνικής εταιρίας που έχει στην αποκλειστική διάθεσή της τις μοναδικές βιόσφαιρες (κλειστά οικοσυστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της NASA). Πρόκειται για εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ευρέως στο μάθημα της βιολογίας. Παράλληλα, σχεδιάζεται η λειτουργία ενός "διαδραστικού μουσείου υπολογιστών" όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για εφαρμογές σε υπολογιστές από τη δεκαετία του '90, του '80 ακόμη και του '70.
3) Φυσικά προϊόντα, μαγειρική & κήπος: Μέσα από τα εργαστήρια παρασκευής φυσικών προϊόντων, κηπουρικής κ.ά. οι επισκέπτες θα λάβουν τις βασικές γνώσεις για να παρασκευάσουν από τα δικά τους σαπούνια και φυσικά καλλυντικά μέχρι τη δική τους μικροκαλλιέργεια, η οποία θα τους εξασφαλίζει μία μικρο-ποσότητα λαχανικών στην καθημερινή διατροφή.
4) Χειροτεχνία & κόμικς: Το τμήμα της χειροτεχνίας θα στηθεί σε συνεργασία με την PillBOX και θα περιλαμβάνει εργαστήρια κοπτικής ραπτικής, κατασκευών, κοσμημάτων, αξεσουάρ, διακοσμητικών ειδών κλπ καθώς και μία ανοιχτή αγορά πρωτότυπων χειροποίητων αντικειμένων, που θα διατίθενται προς πώληση σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, θα στηθεί μία mini-έκθεση κόμικς από έργα των μελών της Inkorrekt, και όλοι οι φανατικοί του είδους θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ιδιαίτερα και σπάνια κόμικς από τις κόμικ-μπουτίκ που θα βρίσκονται στο χώρο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεαματικές επιδείξεις τεχνικών graffiti, tattoo-ing και άλλες μορφές street art από διακεκριμένους καλλιτέχνες του είδους.
5) Αθλητισμός, εθελοντισμός & δραστηριότητες υπαίθρου: Ομάδες εναλλακτικού αστικού αθλητισμού (π.χ. παρκούρ, ποδηλασία, skate board, αεροσφαίριση, ζούμπα κ.ά.) θα παρουσιάσουν θεαματικές επιδείξεις των ... ικανοτήτων τους σε ειδικά διαμορφωμένους διαδρόμους εντός του χώρου του Φεστιβάλ.

Η τιμή εισόδου στο Φεστιβάλ είναι 5€ κανονικό/3€ μειωμένο για ημερήσια επίσκεψη, 10€ κανονικό/5€ μειωμένο για εισιτήριο για όλη την διάρκεια. Η είσοδος σε ΑΜΕΑ είναι ελεύθερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί στο σωματείο ΑΜΕΑ «Δόξα Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Μακεδονίας-Θράκης» στο οποίο αγωνίζεται και ο παραολυμπιονίκης Ευάγγελος Καναβός.

Από 4 Απρ 2014 έως 13 Απρ 2014, όλοι οι δρόμοι των χόμπι οδηγούν στην ΔΕΘ (Θεσσαλονίκη, Περίπτερο 6), όπου θα γίνει το πρώτο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΜΠΙ-HOBBYthess.
Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Σταύρος Σεκερτζής | τηλ. 6947803096, email: info@strategohellas.gr
Υπεύθυνη Τύπου/Επικοινωνίας: Νάσια Ευθυμίου | τηλ. 6936566607, email: pr@pillbox.gr

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου