Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κιλκίς: Κατέστρεψαν κούκλες του «15ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας»

Διορθωμένες θα ξαναβγούν στους δρόμους του Κιλκίς οι κούκλες σε φυσικό μέγεθος, που είχαν τοποθετηθεί ως διακόσμηση σε κτίρια και σημεία της πόλης, στο πλαίσιο του «15ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας», και τις οποίες κατέστρεψαν άγνωστοι δράστες.


Οι κούκλες, που στήθηκαν από τον Δήμο Κιλκίς σε κεντρικά σημεία για να διαφημίσουν με τον δικό τους, μοναδικό, τρόπο το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που ξεκινά σε λίγες ημέρες, συγκέντρωναν τα βλέμματα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ωστόσο, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς. Συγκεκριμένα, έκαψαν ολοσχερώς την κούκλα που είχε κρεμαστεί στην πρόσφατα αναπαλαιωμένη αυστροελληνική καπναποθήκη στην οδό Ν.Παναγιώτου, προκαλώντας μάλιστα ζημιές και στο ίδιο το κτίριο.

Παράλληλα, επιχείρησαν να κάψουν τις κούκλες στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου, ενώ εξαφάνισαν εκείνη που στήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης.

Ο Δήμος Κιλκίς καταδικάζει αυτή την ενέργεια, καταθέτει μήνυση κατ' αγνώστων, ενώ καλεί τους πολίτες να προστατεύσουν τις κούκλες που θα επιστρέψουν και πάλι στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου