Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Washington Post πήγε Καβάλα και εκθειάζει τη Βόρεια Ελλάδα

 

Ένα, αναπάντεχο, ταξιδιωτικό οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα φιλοξενείται στις ηλεκτρονικές σελίδες της Washington Post. Ο εναλλακτικός δημοσιογράφος απέφυγε τις κλισέ ελληνικές Κυκλαδίτικες διαδρομές και χάραξε πορεία για πιο ανεξερεύνητους τουριστικούς τόπους.


«Η Βόρεια Ελλάδα είναι ιδανική για τους αναποφάσιστους», ξεκινά το κείμενο «είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση στις ηλιόλουστες παραλίες του Αιγαίου και για εξερευνήσεις στους ορεινούς όγκους των Βαλκανίων».

Ο Nick Danforth ταξίδεψε στην ευρύτερη περιοχή μαζί με την αγαπημένη του, που προτιμούσε την πρώτη «ασχολία» και τον πατέρα του ο οποίος επέλεξε τα βουνά.

Το οδοιπορικό εξυμνεί τις ομορφιές της Καβάλας με το «απρόσιτο κάστρο», που συνδυάζει την ιστορία με την αρχιτεκτονική. Ο επόμενος προορισμός της παρέας ήταν το Εθνικό Πάρκο των Πρεσπών


«Οι Πρέσπες διαθέτουν ένα από τα πάρκα- ναυαρχίδα της διασυνοριακής Ευρώπης, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για πεζοπορία....».

Το ταξίδι σε Καβάλα και Πρέσπες πιθανότατα ξεκινά επιλέγοντς για ορμητήριο την Θεσσαλονίκη, σημειώνει ο δημοσιογράφος, χαρακτηρίζοντας την συμπρωτεύουσα ως μια από τις πιο ερωτικές πόλεις της Ευρώπης.


Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τον ίδιο τον Nick Danforth

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου