Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης στη Θεσσαλονίκη

Μία χερσόνησος, οχτώ διαφορετικές χώρες και λαοί. Ακόμη περισσότερες διαφορετικές γλώσσες και ζωές, πράγματα που χωρίζουν αλλά ακόμα περισσότερα που ενώνουν τους λαούς της περιοχής. Κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες, κοινά ήθη κι έθιμα, κοινή κουλτούρα και τρόπος ζωής. "Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε- γέλασε!".


Τη χαρακτηριστική αυτή "ταυτότητα" των Βαλκανίων στοχεύει να αναδείξει μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης που διοργανώνει, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο πολιτισμού "Block 33", το free press ΕΞΩΣΤΗΣ και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Παιδιά Εν Δράσει".


Σε μία ημέρα γεμάτη χρώμα, εικόνες, ήχο και... γεύση από Βαλκάνια, θα αναδειχθούν στοιχεία του πολιτισμού των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, εντοπίζοντας μέσα από τη διαφορετικότητα των λαών της περιοχής, τα κοινά τους χαρακτηριστικά.

Όσοι βρεθούν στο 3ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης, θα "ταξιδέψουν" με εικόνες βαλκάνιων φωτογράφων, κινηματογραφικές ταινίες σκηνοθετών από τα Βαλκάνια, ενώ το συναίσθημα αυτό θα ενισχυθεί από την απόλαυση βαλκανικών εδεσμάτων.

Παραδοσιακοί ήχοι, χορός, εικόνες και γεύσεις θα κατακλύσουν για ακόμη μια φορά - όπως τα τελευταία δύο χρόνια - για μία ημέρα την πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου