Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης υποδέχεται το φθινόπωρο

Στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης "πρωταγωνιστούν" η παράδοση, ο πολιτισμός, οι τέχνες και πάνω απ’ όλα οι ίδιοι οι άνθρωποι.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται ενεργά 40 πολιτιστικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και εθελοντικές οργανώσεις. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, που φέτος θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, δεκάδες εκατοντάδες επισκεπτών θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα σοκάκια μιας από τις πιο καλοδιατηρημένες παλιές πόλεις της Ευρώπης και ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, εκθέσεις ζωγραφικής και λαϊκής τέχνης, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, κινηματογράφος, λογοτεχνικές και εικαστικές βραδιές, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές παραστάσεις τοπικών συγκροτημάτων θα πλαισιώσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή, όπου μικροί και μεγάλοι θα ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία τους.

Δυο δημοφιλείς καλλιτέχνες, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, άνοιξαν φέτος τις Γιορτές στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν ο Μανώλης Κονταρός και ο Λευτέρης Βαζαίος, ο Χρήστος Θηβαίος, η Ματούλα Ζαμάνη, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Μεταξύ των ποικίλλων εκδηλώσεων ξεχωρίσουν αυτές που διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με αναφορές στην ιστορία και τις παραδόσεις της Ξάνθης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, με ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας και πολιτιστικά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου