Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

« ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ» ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΚ ΖΙΣΚΙΝΤ

YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

17-18, 24-25, 31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014


Η παράσταση “Κοντραμπάσο” παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, προς τιμή του επί 30 χρόνια ηθοποιού του, Κώστα Γακίδη.


Το Θέατρο Αυλαία στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του για τη θεατρική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014, παρουσιάζει σε νέα παραγωγή την πετυχημένη παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ , με τον ηθοποιό Κώστα Γακίδη, σε σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου. Μετά  την πετυχημένη πορεία της παράστασης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με κορυφαίους σταθμούς την Πολωνία, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς τιμή του επί 30 χρόνια ηθοποιού του, Κώστα Γακιδη για 8 μόνο ημέρες στις 17-18, 24-25, 31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014.
Πρόκειται για μια παράσταση σχοινοβασία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στην αλήθεια και το ψέμα, στο μεγαλείο και την παρακμή, στον θρίαμβο και την αποτυχία, στην αγάπη και το μίσος, στον έρωτα και την φαντασίωση. Μια απελπισμένη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην μοναξιά, την αποξένωση και την κοινωνική απομόνωση. Ένας καθρέφτης του σημερινού ανθρώπου που ζει τρομοκρατημένος μέσα σε πλήρη εξασφάλιση.
Ο ήρωας του Ζüskind μέσα στην σχέση έρωτα κι εξάρτησης που έχει με το κοντραμπάσσο, το βλέπει ως «Το βασικό όργανο της ορχήστρας», «…ο θεμέλιος λίθος της ορχηστικής μουσικής», «…το μεγαλύτερο θηλυκό όργανο», «…εμπόδιο», «…το πιο ακαλαίσθητο, το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος», αλλά ακόμα και ως γκρινιάρη, αδιάκριτο και ηδονοβλεψία. Για τον ίδιο τον Ζüskind το κοντραμπάσο είναι ένα έξυπνο εργαλείο που συνδυάζει το μεγαλείο της μουσικής με την πίκρα του περιθωρίου και που το χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα όπου το ατομικό γίνεται κοινωνικό, το ξένο οικείο, και εγώ ο άλλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Χαρίτογλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Γραλίστας
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Κώστας Γακίδης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα- Τρίτη 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€

Πληροφορίες: ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ, Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310237700,
         Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου