Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Πρόσληψη αρχαιοφυλάκων ζητεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο για τη μη έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεχές ωράριο (08:00-20:00), κατά τους θερινούς μήνες, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού της Περιφέρειας Γιώργος Γερομάρκος.


«Δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση του τουρισμού, όταν αποκλείεται μια ολόκληρη Περιφέρεια. Οι υπηρεσίες που υπάγονται στο υπουργείο Πολιτισμού, δηλαδή οι εφορείες αρχαιοτήτων, κατέθεσαν τα αιτήματά τους εγκαίρως, ζητώντας έκτακτο προσωπικό από το περασμένο φθινόπωρο. Το υπουργείο και ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος, με κριτήριο μόνο την επισκεψιμότητα, αποκλείει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Περιφέρειας ΑΜΘ.


»Με τη λογική ότι οι υπόλοιποι τριάντα τρεις αρχαιολογικοί χώροι καλύπτουν το 95% της επισκεψιμότητας δεν εγκρίνει την πρόσληψη αυτών των υπαλλήλων που ζητάμε για τη δική μας Περιφέρεια και όπως είναι λογικό, προκάλεσε την αντίδρασή μας» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γερομάρκος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστής Σιμιτσής σημείωσε: «Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού τορπιλίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουν οι τοπικές κοινωνίες για τόνωση του τουριστικού προϊόντος στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Η τουριστική περίοδο στην περιοχή μας είναι περιορισμένη κι αν ούτε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να καλύψουμε τις επιθυμία και ανάγκες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, τότε δεν καταφέρνουμε τίποτα».
Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση ελήφθη με βάση την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου