Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας στο Volver live stage

Μετά από τις εξαιρετικές sold out εμφανίσεις Γκάζι live που ξεσήκωσαν, εξέπληξαν, συγκίνησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας με την Άλλη πλευρά του μπλε, συνεχίζουν τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις και στην Θεσσαλονίκη για 3 Παρασκευές (28 Μαρτίου, 4 και 11 Απριλίου) στη σκηνή του VOLVER live stage!


Στο πλευρό τους μια εξαιρετική φωνή , η Γεωργία Νταγάκη που παρασύρει με την ιδιαίτερη φωνή της και την κρητική λύρας της. Πάνω από 10.000 κόσμος παρακολούθησε έως τώρα τις παραστάσεις τους στην Αθήνα, που συνεχίζονται.


Για 4 γεμάτες ώρες ξεσηκώνουν το κοινό με τα τραγούδια τους με ένα πρόγραμμα πολυσυλλεκτικό, τραγούδια από τις προσωπικές τους διαδρομές, τραγούδια αγαπημένα από τους 20 δίσκους των Πυξ Λαξ, αλλά και το “Είναι η αγάπη πόλεμος” το ντουέτο τους που μόλις κυκλοφόρησε και έχει ήδη αγαπηθεί από το κόσμο, μην αφήνοντας κανέναν ασυγκίνητο.

10 Χρόνια μετά την διάλυση των Πύξ Λάξ και 3 χρόνια μετά την θρυλική επανένωσή τους με 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας και 50.000 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας σε προσωπικά μονοπάτια αυτή τη φορά ξαναβρίσκονται στη σκηνή, για να παρουσιάσουν την παράσταση: «Η άλλη πλευρά του Μπλέ».

Μια μουσική παράσταση που με τον τίτλο “The other side of Greece” έχει ταξιδέψει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία) με τεράστια επιτυχία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες (Γερμανία, Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία). Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση, προσπαθεί να αγγίξει μέσα από μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον Ελληνικό πολιτισμό, μέσα από το χρόνο και τις εκφράσεις του. Μια παράσταση που θέλει να ταξιδέψει το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την ηπειρώτικη μουσική, την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας και να συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του μέλλοντος.
Παράλληλα έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου ζωντανά με τη σκηνοθετική βοήθεια του Στάθη Λιβαθινού αλλά και μέσα από βίντεο η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Αιμίλιος Χειλάκης, με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου, θα αποδώσουν ποιήματα της νεοελληνικής ποίησης, μεγάλων Ελλήνων ποιητών, έργα επίκαιρα στη σημερινή εποχή που βιώνουμε.

Την επιμέλεια της βιντεοσκόπησης, του μοντάζ, των προβολών και τον σχεδιασμό των φώτων έχει όπως πάντα ο Περικλής Μαθιέλης και ο Γιώργος Κλαδούρης και τον ηχητικό σχεδιασμό ο Σάκης Πυριόχος. Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Δημήτρης Καρασούλος (ηλ. κιθάρα), Ειρήνη Κετικίδη (ηλ.κιθάρα), Κατερίνα Τεπελένα (βιολί), Ντίνος Μάνος (Μπάσο), Γιάννης Σκούταρης (Πλήκτρα), Γιώργος Παχύς (τζουράς).

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας, με εκλεκτούς καλεσμένους αυτή τη φορά, μας δείχνουν την «Άλλη πλευρά του Μπλέ», «Την άλλη πλευρά της Ελλάδας». Μιας χώρας που εξακολουθεί να παράγει σκέψη, τέχνη και πολιτισμό. Μιας χώρας με τοπολαλιά κι ακούσματα απ' την Ήπειρο ως την Κρήτη. Μιας χώρας που έχει ακόμα φιλότιμο και δεν της αρέσει τα παιδιά της να κανιβαλίζονται και να κανιβαλίζουν. Μιας χώρας όπως την έχουν στα δικά τους μάτια όχι για να την γνωρίσουν οι ξένοι όπως γίνεται στις παραστάσεις εκτός συνόρων, αλλά για να την ξαναθυμηθούμε εμείς…

Ο χώρος που φιλοξενεί την παράσταση ανοίγει  για πρώτη φορά τις πόρτες του, με το όνομα “VOLVER live stage” την Παρασκευή 28 Μαρτίου στην 26ης Οκτωβρίου 23 (περιοχή Σφαγεία). Πρόκειται για ένα χώρο που οι υποδομές του καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές μουσικές αλλά και θεατρικές ανάγκες και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 θεατές.

Τοποθεσία: VOLVER live stage, 26ης Οκτωβρίου 23, Σφαγεία (πρώην Vogue), Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Παρασκευή 28 Μαρτίου και Παρασκευή 4 και 11 Απριλίου 2014
Πληροφορίες - κρατήσεις: 6975855150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου