Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Μούσκεμα το καρναβάλι της Ξάνθης – “Χορεύοντας στη βροχή” για τους καρναβαλιστές [video]

Με την καταρρακτώδη βροχή να μπορεί να σβήσει το κέφι και το πάθος για διασκέδαση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Ξάνθης με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από τη Θράκη και διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 28 πληρώματα καρναβαλικών συλλόγων και πέντε άρματα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα μέσα στο σώμα της παρέλασης, σήκωσαν στο πόδι την πόλη κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής έκανε την εμφάνισή της η έντονη βροχόπτωση η οποία ωστόσο δεν φάνηκε να απασχολεί ή να προβληματίζει στο ελάχιστο τους καρναβαλιστές, που βγήκαν να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν στη βροχή.

Το σύνολο του κέντρου της πόλης, παράπλευρες οδικές αρτηρίες αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Παλιάς Πόλης είχαν τεθεί εκτός κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, με τους πολίτες να καταφτάνουν έχοντας στη συντροφιά τους τις ομπρέλες τους.

Την παρέλαση άνοιξε ως είθισται ο δήμαρχος Ξάνθης μετά της συζύγου του για να ακολουθήσει το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου, και τα πληρώματα των πολιτιστικών συλλόγων. Η παρέλαση μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση, ενώ πλήθος τοπικών αλλά και περιφερειακών ΜΜΕ κάλυψαν τις εκδηλώσεις. Η Ευαγγελία Αραβανή επιλέχθηκε ως η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού που είχε ως θέμα το μουντιάλ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ανέρχεται σε περίπου 120.000 ευρώ.

Ήδη από την προηγούμενη ημέρα εταιρία οδικής βοήθειας με την καθοδήγηση της Τροχαίας  Ξάνθης προχώρησε με τη χρήση γερανοφόρων οχημάτων στην απομάκρυνση αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε σημεία που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της παρέλασης.

Ανάμεσα στα πέντε άρματα που παρέλασαν, με έντονο αισθητικό ύφος σάτιρας, και ένα άρμα εμπνευσμένο από την πανευρωπαϊκή καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης είχε τοποθετηθεί ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η εξέδρα των επισήμων, οι οποίοι ωστόσο παρακολούθησαν τελικά όρθιοι την παρέλαση κρατώντας και αυτοί φυσικά ομπρέλες. Ο κόσμος παρακολουθούσε περιμετρικά των οδών 28ης Οκτωβρίου αλλά και Βασ. Κωνσταντίνου πίσω από προστατευτικά κάγκελα.

Άνδρες της Τροχαίας και δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στις δύο εισόδους της πόλης, ανατολική και δυτική, από νωρίς το πρωί κατευθύνοντας τους επισκέπτες σε χώρους στάθμευσης.


thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου