Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Από 1 - 30 Ιουλίου οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου

Εργα που προσεγγίζουν νεωτεριστικά το Αρχαίο Δράμα, έργα από το Κλασικό και Νεώτερο Ευρωπαϊκό Θέατρο καθώς και έργα Σύγχρονης Ελληνικής Λαϊκής Κωμωδίας περιλαμβάνουν οι 22 παραστάσεις των οκτώ θεατρικών σχημάτων απ' όλη τη χώρα, οι οποίες θα δοθούν στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου από το Δήμο Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε, σήμερα, από το το Δημοτικό Συμβούλιο και θα πραγματοποιηθούν απο την 1η ως και τις 30 Ιουλίου στο θέατρο Κήπου.

Οι παραστάσεις αρχίζουν τη μεθεπόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου, με το έργο "Αγαμέμνων" του Αισχύλου από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (1,2,3 και 4 Ιουλίου).

Ακολουθεί στις 8, 9 και 10 Ιουλίου η Καλλιτεχνική Μονοπρόσωποη ΕΠΕ "5η Εποχή Τέχνης" με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Περλιμπίν και Μπελίσα". Στις 11 και 12 Ιουλίου η εταιρεία παραγωγής SKULL OF YORICK PRODUCTIONS, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει το έργο "Οθέλλος" και στις 14 και 15 Ιουλίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και η αστική ΜΚΕ "Θέατρο 4 Εποχές" παρουσιάζει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου "Σύντροφε μεγαλειότατε".

Τέσσερις παραστάσεις, στις 16,17,18 και 19 Ιουλίου, θα δώσει στο Θέατρο Κήπου η αστική ΜΚΕ "Θέατρο Νέου Κόσμου-Νέα σκηνή Τέχνης", με το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου "Κοινός λόγος".

Το θέατρο "Κολοσσαίον" παρουσιάζει το έργο "Νταντά από τον Ουρανό" (βασισμένο στο βιβλίο της Π.Λ. Τράβελς "Μαίρη Πόππινς") στις 21,22 και 23 Ιουλίου και στις 25 και 26 Ιουλίου το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο "Φαύστα" του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ).

Οι Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώνονται με τις δύο παραστάσεις του έργου του Ερρίκου Ίψεν "Ένας Εχθρός του Λαού" από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό "Μορφές Έκφρασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου