Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Νορβηγοί έρχονται στην Ελλάδα για να τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη στην Πιερία

Νορβηγούς μουσικούς - τουρίστες, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- θα τραγουδήσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη στα... ελληνικά, υποδέχεται, για πρώτη φορά φέτος, η Πιερία.

Συγκεκριμένα, 104 μέλη των νορβηγικών χορωδιών "Socialist Choir of Oslo" και "The HUM Choir", οι οικογένειες και οι φίλοι τους, συνολικά περίπου 300 άτομα, θα βρεθούν από τις αρχές του επόμενου μήνα και για περίπου δέκα ημέρες στην Πιερία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου, προκειμένου να πάρουν μέρος -και να παρακολουθήσουν αντίστοιχα- τη συναυλία που θα δοθεί στις 6 Ιουλίου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη και νορβηγικής μουσικής.

Τα τραγούδια του μεγάλου 'Ελληνα μουσικού θα ερμηνεύουν οι Σοφία Μιχαηλίδου και Τάσος Αποστόλου με στολίστ στο μπουζούκι τον Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης -που θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ και θα έχει εισιτήριο (γενική είσοδος) 5 ευρώ- θα διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, που αντλούν τη θεματολογία τους από τη Νορβηγία, περιλαμβάνονται δύο εκθέσεις φωτογραφίας (της Δήμητρας Ζήρου με θέμα «Αρκτικό Φως, φωτογραφίζοντας το Βόρειο Σέλας και τους Σάμι/Λάπωνες)» και του Γιάννη Σκουλά με τίτλο «κατηφορίζοντας Βόρεια»), καθώς και μία ζωγραφικής της Ναταλίας Σαμαρκάντε, εμπνευσμένη από την μυθολογία της Νορβηγίας.

Οι τρεις εκθέσεις θα εγκαινιαστούν στις 6 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου (ώρες λειτουργίας: 10:00-13:30 και 18:00-21:00, είσοδος ελεύθερη).

Στις 4 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, στις 7 το βράδυ, θα ξεκινήσει παράσταση αφήγησης με μουσική, με νορβηγικά και ελληνικά παραμύθια και με τίτλο «Τρολς και ασημόπαπιες», των Sara Birgitte Øfsti- Σύλβια Βενιζελέα- Λουκία Κωνσταντάτου (είσοδος ελεύθερη).

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στο Αγιονέρι/αρχαιολογικός χώρος Δίου, στις 9 το βράδυ, θα ξεκινήσουν ομιλίες για την αρχαιολογία, με ομιλητές τον καθηγητή Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Παντερμαλής και ο ο διευθυντής του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πάνος Δήμας.

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με έργα του Νορβηγού Έντβαρντ Γκριγκ και του Μπετόβεν, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη και με σολίστ τον Πάρι Τσενίκογλου (τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ/γενική είσοδος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου