Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

3η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Νότες, μελωδίες και τραγούδια για όλους

 
Το ράδιο Χρόνος 87,5fm  οργάνωσε στην κεντρική πλατεία την συναυλία των Joey  με ελληνικό στίχο δίνοντας βήμα και σε πολλούς ερασιτέχνες μουσικούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους

Άνοιξε το εκκλησιαστικό βυζαντινό Μουσείο κι ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια με το Χρήστο Χατζόπουλο και τη χορωδία βυζαντινής μουσικής

Το ράδιο Χρόνος 87,5 fm άνοιξε την γιορτή μουσικής στην Κομοτηνή, αφού η πρώτη μέρα γέμισε ροκ, φολκ,  τζίπσι,  από ένα ευρηματικό περφόρμερ που με την κιθάρα του   κατέκτησε μικρούς και μεγάλους, νεανικό και μη κοινό, κάνοντάς τους συμμέτοχους στο συναυλιακό κλίμα και παρασύροντάς τους στο ρυθμό και το χορό. Ήταν η πιο αυθεντική ζωντανή κι άμεση συναυλία που έγινε ποτέ στο κέντρο της πόλης από μια μικρή  σκηνή με ένα μεγάλο και πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη ακούραστο για ώρες. Αυτό έδωσε και το έναυσμα να φιλοξενηθούν και άλλοι μουσικοί αλλά να αποκαλυφθούν και ερμηνείες όπως νεαρής φοιτήτριας της Κομοτηνής που χειροκροτήθηκε για την ιδιαιτερότητα της όλης παρουσίας της και την εκπληκτική φωνή της.


Στο χώρο πολλοί  νεολαίοι, αλλά κι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, η Νατάσα Λιβερειάδου υπεύθυνη πολιτισμού αθλητισμού και κοινωνικής δράσης, η Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Παπαλεξάνδρου από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης της γιορτής, οι συνεργάτες του «πρωινού Χρόνου», Θανάσης Γεωργαντάς, Δήμητρα Καγιόγλου, Στάθης Κόλιας, ο εκδότης του «Χ» Σταύρος Φανφάνης, μουσικοί της πόλης  και εκατοντάδες φοιτητές.


Το κοινό ανταποκρίθηκε  στην πρόσκληση για την συναυλία στο «Ιμαρέτ» το βυζαντινό εκκλησιαστικό μουσείο της Μητρόπολης όπου παρουσιάστηκε ένα πλούσιο ρεπερτόριο από τον  μουσικοδιδάσκαλο Χρήστο Χατζόπουλο και  τη μουσική σχολή «Νότα» αλλά και με την υποστήριξη της βυζαντινής χορωδίας υπό την διεύθυνση του  Αθανάσιου Σαλαμάνη. Στην ποντιακή λύρα ξεχώρισε ο Γιάννης Κελεσίδης από τα ανερχόμενα ταλέντα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Ζηλούδης, η υπεύθυνη πολιτισμού αθλητισμού Νατάσα Λιβεριάδου, η υπεύθυνη του ευρωπαϊκού κέντρου πληροφόρησης Λουϊζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που στο τέλος της εκδήλωσης ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου με τα εκπληκτικά κειμήλια και εικόνες.

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου