Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Πιερία: Υπεγράφη η αξιοποίηση του κτήματος Σκάλα Σκοτίνας

Σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του Κτήματος Σκάλα Σκοτίνας (έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων) υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της αναδόχου του σχετικού διαγωνισμού, Ένωσης Φυσικών Προσώπων «Γ. Δεληγιαννίδη-Χ. Χιονίδη».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παρούσα επένδυση είναι η πρώτη αξιοποίηση μεγάλης έκτασης για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών υποδομών από την ΕΤΑΔ.

Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων (κεντρικό κτίριο και μπάγκαλοους) δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ Α΄κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στην έκταση θα αναπτυχθούν και βιολογικές καλλιέργειες.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε εφάπαξ μίσθωμα ύψους 420.000 ευρώ. Το ετήσιο μίσθωμα, που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ, ανέρχεται στο ποσό των 240.000 ευρώ, ενώ η σύμβαση προβλέπει και πρόσθετο αντάλλαγμα ως ποσοστό επί των δυνητικά διανεμόμενων κερδών, μετά την απόσβεση της επένδυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου