Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά άνοιξε τις πύλες του

Συνεργασία Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και Πανεπιστημίου Johns Hopkins


Με μια ειδική εκδήλωση στην βιβλιοθήκη Bissell του Κολεγίου Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη, άνοιξε την Τετάρτη, τις πόρτες του το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά» στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει ως πρωταρχικό της στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού πλαισίου για τους χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μόλις το περασμένο καλοκαίρι δέκα μαθητές από την χώρα μας παρακολούθησαν, λαμβάνοντας πλήρη υποτροφία, το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Center for Talented Youth (CTY) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εκεί ταξίδεψαν και Έλληνες καθηγητές, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν για να στελεχώσουν κατάλληλα τα προγράμματα του ελληνικού CTY, τα οποία θα ξεκινήσουν στο Κολέγιο Ανατόλια το καλοκαίρι του 2014, απευθυνόμενα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY, τα οποία πραγματοποιούνται σε 24 camps στις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, ενώ επιπλέον 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε online μαθήματα.

Στις 7 Δεκεμβρίου οι πρώτες εξετάσεις για επιλογή μαθητών
Στόχος του CTY Greece είναι να εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές και να τους προσφέρει  μέσω διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνολικές εμπειρίες, άριστες εκπαιδευτικές προοπτικές, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχυθεί η φιλομάθεια και η πνευματική τους ανάπτυξη, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Στο Κολέγιο Ανατόλια θα λειτουργήσει το θερινό πρόγραμμα εσωτερικής διδασκαλίας του CTY στα Αγγλικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και θα είναι προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις των παιδιών, καθώς και το CTY Online για μαθητές κάθε ηλικίας.

Η επιλογή των συμμετεχόντων μαθητών θα γίνεται με την διενέργεια ενός τυποποιημένου τεστ - όχι τεστ IQ -, καθώς και συνεντεύξεων. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 10.00 - 12.00, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις στην Αθήνα, καθώς και σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας.
Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» δεν εγγυάται μόνο την ολοκληρωμένη λειτουργία του CTY στην Ελλάδα, αλλά παρέχει συγχρόνως τη δυνατότητα, μέσω σημαντικού αριθμού υποτροφιών, σε μαθητές που χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2310 398253

Λίγα λόγια για το Κολέγιο Ανατόλια
Το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια (Anatolia College), όπου φιλοξενείται το «Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά», είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με προσφορά 127 ετών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας και μετεγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1922. Σήμερα, προσφέρει προγράμματα για παιδιά και νέους από την ηλικία των Προνηπίων έως Μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Όλες οι δραστηριότητες του Ανατόλια φιλοξενούνται στην 180 στρεμμάτων ιδιόκτητη έκτασή του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, εντός της οποίας λειτουργεί και ένα οικοτροφείο για παιδιά του Γυμνασίου, του Λυκείου και του Ι.Β.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου