Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

Φθινοπωρινή γευστική δοκιμή κρασιών


Οι οινοποιοί της Πελοποννήσου διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη φθινοπωρινή γευστική δοκιμή των κρασιών τους και ετοιμάζονται να ανηφορίσουν σύσσωμοι στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν ότι νεότερο στο σύγχρονο Πελοποννησιακό οινικό οικοδόμημα.

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2012, θα περιμένουν τους οινόφιλους ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, από τις 17.00 έως τις 22.00, στο ξενοδοχείο Helectra Palace, για να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να συζητήσουν μαζί τους.

Όπως κάθε χρόνο, θα είναι μια μέρα που θα έχουν την τιμητική τους το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, η Μαυροδάφνη αλλά και λιγότερο γνωστές ποικιλίες αμπέλου όπως η Κυρωνίτσα, το Μαυρούδι, ο Σιδερίτης, καθώς και τα κοσμοπολίτικα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Κρασιά από κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Νεμέα, η Μαντινεία, η Πάτρα, αλλά και από πασίγνωστες γεωγραφικές ενδείξεις θα σερβιριστούν στα ποτήρια μας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για τη γευστική δοκιμή τόσο των κλασικών, αγαπημένων ετικετών, όσο και των καινούργιων προτάσεων των Πελοποννήσιων οινοποιών.

Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου μάς προετοιμάζουν, για ακόμη μία φορά, για ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα, μια αξέχαστη οινική εμπειρία δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά στην άνετη και άψογα εξοπλισμένη αίθουσα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013
17.00 - 22.00
Electra Palace Hotel

Στη εκδήλωση οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη – 2013 συμμετέχουν τα ακόλουθα οινοποιεία ανά διαδρομή:

Δρόμος του Κρασιού των Γερανείων
Κτήμα Εύχαρις

Δρόμος του Κρασιού της Νεμέας
Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παλυβού
Γαία Οινοποιητική
Σεμέλη
Κτήμα Νέμειον
Κτήμα Πυργάκη

Δρόμος του Κρασιού της Αργολίδας
Κτήμα Σκούρα
Οινοποιία Παπαντώνη

Δρόμος του Κρασιού της Αρκαδίας
Κτήμα Σπυρόπουλου
Μπουτάρης Οινοποιητική
Κτήμα Τσέλεπου

Δρόμος του Κρασιού της Ηλείας
Κτήμα Μπριντζίκη
Κτήμα Μερκούρη
Κτήμα Σταυρόπουλου

Δρόμος του κρασιού της Λακωνίας
Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Δρόμος του κρασιού της Μεσσηνίας
Κτήμα Παναγιωτόπουλου

Δρόμος του Κρασιού της Αχαΐας
Cavino
Οινοποιία Παρπαρούση
Τετράμυθος
Αμπελώνες Αντωνόπουλου

Δρόμος του Κρασιού της Κεφαλλονίας
Οινοποιία Τρούπη
Κτήμα Φοίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου