Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Video - ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών


«ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» από την Ομάδα Χορού και ακροβασίας «κι όμΩς κινείται» & Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ Σκηνοθεσία & Χορογραφία: «κι όμΩς κινείται» από την Τετάρτη 16 έως Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στις 21.00 στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η ομάδα χορού και ακροβασίας «κι όμΩς κινείται» μαζί με τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την παράσταση “Το σωματίδιο του Θεού”. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής. Χορός, ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. Δέκα ερμηνευτές (χορευτές, ακροβάτες και μουσικοί) προσπαθούν να καταλάβουν και να κάνουν κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν. Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.    
 
[* Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, έχει συνεργαστεί με το CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς].
 
“Το σωματίδιο του θεού” κι όμΩς κινείται & Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-χορογραφία: κι όμΩς κινείται, Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης
Σκηνικά: Camilo Bentancor
Κοστούμια: Αγγελική Μάνεση, Φανή Μουζάκη
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης,
Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλου, Θοδωρής Ρέλλος (Μode Plagal)
Φωτισμοί-βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
 
Ερμηνεία και συν-δημιουργία:
Δημήτρης Αποστολάκης, Camilo Bentancor, Τάσος Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή

Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία)
Η ομάδα «κι όμΩς κινείται» ιδρύεται τον Μάιο του 2003 από τους Σουγιουλτζή Χριστίνα (χορεύτρια) και Bentancor Camilo (καλλιτέχνης τσίρκου). Από το 2009 η ομάδα φιλοξενεί σταθερά τον Ερμή Μαλκότση με την ιδιότητα του χορευτή και χορογράφου.
Πρόκειται για τη συνεργασία καλλιτεχνών με διαφορετική κινησιολογική πληροφορία, ομάδα σύνθετων σωματικών παραστάσεων, όπου συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance.
Μέσα στη δομή μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης χορευτικής παράστασης, βασισμένης στη σωματική δράση και έκφραση των ερμηνευτών, αφομοιώνονται τεχνικές του τσίρκου σε ό,τι αφορά στη δημιουργία και αξιοποίηση του τρισδιάστατου χώρου -ακροβασία, εναέρια ακροβασία, το εκφραστικό φάσμα των ερμηνευτών, κατασκευή δράματος με στοιχεία ειρωνείας, κωμικοτραγικού και αυτοσαρκασμού- καθώς και η εξωστρεφής ιδιαιτερότητα της performance.
Στόχος της εργασίας μας είναι η στοιχειοθέτηση ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή, όχι σαν μια παράταξη δεξιοτήτων, αλλά με τη μορφή μιας ομαδικής διαδικασίας διαμόρφωσης, σε σχέση με τις αισθητικές αποφάσεις για την εκάστοτε έρευνα.
Προσανατολιζόμαστε προς μεθόδους παρουσίασης τόσο σε θεατρικούς όσο και σε εναλλακτικούς χώρους (εξωτερικοί, πρώην βιομηχανικοί κ.α.) παρακινούμενοι από την παράδοση του τσίρκου και της performance, ως αισθητική απόφαση αλλά κυρίως αναζητώντας την επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι δεν σχετίζονται απαραίτητα με τις παραδοσιακά θεατρικές σκηνές, καθώς και σε συμπράξεις-συνεργασίες με άλλες καλλιτεχνικές ομάδες ή άτομα στο στάδιο της παρουσίασης ή της προετοιμασίας ενός έργου.
 
Διάρκεια παραστάσεων: 16-20 Οκτωβρίου 2013
Τετάρτη 16/10, Πέμπτη 17/10, Παρασκευή 18/10, Σάββατο 19/10, Κυριακή 20/10/13, στις 21.00
 
Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές,  Άτομα άνω των 65): 12 €
Eιδικά για τους σπουδαστές σχολών χορού ισχύει μειωμένη τιμή: 8 € 
 
  • Ταμεία και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr
  • Viva Τηλ. 11876 & www.viva.gr
  • Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos Καταστήματα Seven Spots)
  • ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΘ (Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους). Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο (10:00-15:00) - Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευη (10:00-14:00 και 17:00-21:00)

Eταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.
Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.
 
Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου