Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν ξεναγήσεις στην Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ξεναγήσεις για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης ξεκινάει ο Δήμος Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του «2013 -Έτους Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου», καθώς συμπληρώνονται 1150 χρόνια (863-2013) από την αποστολή των Αγίων Θεσσαλονικέων αδελφών στον κόσμο των Σλάβων. Η διοργάνωση των ξεναγήσεων, που ολοκληρώνονται το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

«Στόχος των ξεναγήσεων είναι η καθιέρωση μιας διαδρομής – περιπάτου διάρκειας περίπου 2,5 ωρών στην πόλη, γύρω από τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Θα απευθύνεται, κυρίως, στους Σλαβόφωνους επισκέπτες. Στρατηγικός στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ανάδειξη των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και στο σκεπτικό αυτό εντάσσεται και η ανάδειξη της σχετικής διαδρομής UNESCO. Σύντομα αναμένουμε να ακολουθήσει και θεματικός έντυπος χάρτης, σε συνεργασία με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας.

Κάθε ομάδα ξενάγησης θα αποτελείται από (έως) 35 άτομα και για τη συμμετοχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 9.30-11.00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά στην ξενάγηση του ερχόμενου Σαββάτου. Στον κύκλο των ξεναγήσεων, οι συμμετέχοντες θα καλούνται να καταβάλουν αντίτιμο μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανάλογες επισκέψεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου