Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Χαριστικό παζάρι για τον... θηλασμό

Φθινοπωρινό χαριστικό παζάρι υπέρ του... θηλασμού διοργανώνει την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece.

Από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ο παιδικός σταθμός- νηπιαγωγείο "Κοκκινοσκουφίτσα" στο Πανόραμα θα γεμίσει με... μπουφέδες, γλυκά, ποτά, χειροποίητα είδη, ρούχα από δεύτερο χέρι, βιβλία, αντικείμενα και παιχνίδια για βρέφη και παιδιά. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά με δώρα για όσους παραβρεθούν.

Το φθινοπωρινό χαριστικό παζάρι γίνεται με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διοργανωθούν δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, για τους υποψήφιους γονείς, αλλά και συζήτηση με τις ειδικές συμβούλους για θέματα θηλασμού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα έσοδα από το παζάρι διατίθενται για τους σκοπούς του Συνδέσμου, ενώ όσα προϊόντα απομένουν προωθούνται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (όπως Παιδικό Χωριό SOS, Χαμόγελο του Παιδιού). Η είσοδος στο παζάρι και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Κοντά στις μητέρες

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού είναι «Υποστήριξη Θηλασμού: κοντά στις μητέρες». Στόχος είναι να τονιστεί η ανάγκη να παρέχεται υποστήριξη στις μητέρες ώστε να ξεκινήσουν, να εγκαταστήσουν και να διατηρήσουν βέλτιστες πρακτικές θηλασμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Θηλασμού La Leche League International, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece), είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και τη UNICEF, για θέματα σχετικά με τον θηλασμό. Από την ίδρυση του το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, και από το 1979 στην Ελλάδα, έχοντας ομάδες σε πάνω από 67 χώρες, υποστηρίζει κάθε μητέρα που θέλει να θηλάσει.

Ομάδες υποστήριξης πανελλαδικά 

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος έχει έξι ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, δυο στη Θεσσαλονίκη και από μια στη Μυτιλήνη, στην Κέρκυρα, στην Ξάνθη, στο Βόλο, στις Σέρρες και Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Σύρο και τη Λαμία.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σύμβουλοι Θηλασμού του Συνδέσμου, υποστηρίζουν εθελοντικά τις μητέρες που θηλάζουν, συντονίζουν μηνιαίες συναντήσεις όπου συζητάνε με μητέρες για οποιοδήποτε θέμα τις απασχολεί σχετικά με το θηλασμό, ενώ δέχονται τηλεφωνήματα από θηλάζουσες ή μέλλουσες μητέρες και τις επισκέπτονται, όταν είναι αναγκαίο και δυνατό.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και στηρίζεται στις εισφορές των μελών του, σε δωρεές καθώς και σε δράσεις όπως το φθινοπωρινό χαριστικό παζάρι, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται και για τις επόμενες μητέρες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου