Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ




Ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)-Η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια υποδέχθηκαν σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Βασιλικό Θέατρο, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βούρος, προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της παράστασης «Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. 
 
Ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ) με τον Νίκο Χαραλάμπους (σκηνοθέτη της παράστασης), τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

«Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι», έργο σημαντικό και επίκαιρο όσο ποτέ, συνδυάζει την μπρεχτική διαλεκτική με στοιχεία του γερμανικού καμπαρέ και των αμερικάνικων μιούζικαλς. Το έργο του Μπρεχτ, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταγγελία του μεγάλου συγγραφέα προς κάθε μορφή εκμετάλλευσης του απλού ανθρώπου από τα συνδικάτα του εγκλήματος. 
 
Ο Γιάννης Βούρος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)- Η Μένη Λυσαρίδου (Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας-Ο Φίλιππος Γράψας (Στιχουργός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΚΘΒΕ)-Ο Δημήτρης Χαλκιάς (Μέλος Δ.Σ. ΚΘΒΕ)

Στο διάλειμμα της παράστασης, η Πρόεδρος Μ. Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ. Βούρος είχαν ιδιαίτερη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, παρουσία του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Φίλιππου Γράψα και του μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Χαλκιά. Τέλος, η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ πρόσφεραν στον κ. Παπούλια αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων μια πλακέτα με την αφίσα της πρώτης παράστασης που σηματοδότησε την έναρξη της λειτουργίας του ΚΘΒΕ το 1961, καθώς και μια συλλεκτική ηχογράφηση με μουσικές από θεατρικά έργα του ΚΘΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου