Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ένα διαφορετικό MINIMA στην ΕΔΕΣΣΑ

Το MINIMA είναι μια συνεργασία του  φωτογράφου Σπύρου Παλούκη και του  γραφίστα Αιμίλιου Γκαλίπη, που συνεργάζονται  σε μια κοινή τους πρωτοβουλία  με σκοπό να γεμίσουν με χρώμα πλατείες, πεζόδρομους, και παρηκμασμένα κτίρια. 

Οι δυο δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδυάζουν τη φωτογραφία με τη γραφιστική παράγοντας γιγάντια θεματικά κολάζ. Καλειδοσκοπικά έργα in progress, που προσκαλούν τους παρευρισκόμενους να αλλάξουν την οπτική τους ώστε να ανακαλύψουν ένα κρυμμένο μήνυμα, να δουν κάτι άλλο απ’ αυτό που βλέπουν, μια άλλη αλήθεια που απαιτεί την καθαρή τους ματιά. Το MINIMA είναι μια υπαρκτή οπτική ψευδαίσθηση μια άσκηση με φως, χρώμα και χαρτί, που στοχεύει να ταξιδέψει και να παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα.


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 έγινε με επιτυχία στον πεζόδρομο της Έδεσσας  η πρώτη απόπειρα αυτής της  μεικτής τεχνικής σε ένα μωσαϊκό  αποτελούμενο από 435 κόλλες Α3 που με υπομονή τοποθετήθηκαν η μία δίπλα στην άλλη από τους εθελοντές της ομάδας.  (Λεμονιά Χυδίρογλου, Μάριος Χότζας, Μάρθα Κατσάρα, Αναστασία Καρτσώλη, Αιμίλιος Μπινόπουλος, Φάνης Πίλτσης, Θάνος Φυσέκης, Χριστίνα Μπινοπούλου). Τον ήχο τον προσέφερε ο Γιώργος Σαμουηλίδης, τα δροσιστικά ροφήματα το Funky Town, τις εκτυπώσεις το τυπογραφείο Μήτσκος, και τη φωτογραφική κάλυψη ο Γιάννης Τόμτσης, ενώ ο Δήμος Έδεσσας παραχώρησε την άδεια χρήσης του πεζοδρόμου για εκείνη την ημέρα. Δεκάδες Εδεσσαίοι και περαστικοί επισκέπτες παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τη δημιουργική διαδικασία. Την περασμένη Πέμπτη, οι δυο Εδεσσαίοι δημιουργοί έδωσαν συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης αναλύοντας τα μελλοντικά τους σχέδια. Επόμενος στόχος να μπορέσει να παρουσιαστεί το ΜΙΝΙΜΑ το 2014 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του θεσμού “Thessaloniki 2014 European Youth Capital City”.  

περισσότερα στο www.theminimaproject.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου