Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ενοχλημένος ο Μπουτάρης για το «κόψιμο» προβολής της «Νύμφης» στο Αλατζά Ιμαρέτ (βίντεο)

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε, να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτεχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ, στο πλαίσιο της Μπιεννάλε.

«Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.

Όπως είπε η κ. Χρυσίδου το βίντεο το έχει δημιουργήσει Γαλλίδα καλλιτέχνης, έχει τίτλο «Νύμφη», δείχνει μια λουομένη και δεν είναι άσεμνο. Μέχρι προχθές προβάλλονταν στο Αλατζά Ιμαρέτ. Η προβολή του ενόχλησε Τούρκους επισκέπτες, επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών.




Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου