Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αναδρομική έκθεση του Δανιήλ Δανιήλ στη Θεσσαλονίκη

Έδωσε χρώμα με τα πινέλα του σε περιοχές της Ελλάδας που αγάπησε, το Γαλαξίδι, την Μύκονο, το Πήλιο, την Υδρα και αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους καλύτερους τοπιογράφους της γενιάς του. 

Ο Δανιήλ Δανιήλ, μαθητής του Κωστή Παρθένη και του Σπυρίδωνα Βικάτου, μεσουράνησε την περίοδο 1960- 1980 και έφυγε από τη ζωή το 1988 αφήνοντας πίσω του σημαντικό καλλιτεχνικό έργο που ο ίδιος είχε δηλώσει ότι "Αν αξίζει, θα φανεί μετά θάνατον"...

Προκειμένου, οι παλιοί να θυμηθούν τη καλλιτεχνική του δουλειά και οι νέοι να τη γνωρίσουν, η Myrό Gallery (http://myro.gr/- Νικηφόρου Φωκά 8) διοργανώνει αναδρομική έκθεση έργων του που περιλαμβάνει 52 αντιπροσωπευτικούς πίνακες, μέρος της συλλογής της οικογενείας του ζωγράφου.

Η έκθεση - αφιέρωμα θα εγκαινιαστεί στις 31 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου ενώ τα έργα θα πωλούνται από 2.500 έως 8000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έκθεση είναι η πρώτη μιας σειράς ενεργειών προς τιμήν του σημαντικού καλλιτέχνη που έχει αναλάβει η γκαλερί και το Myrό Antiques House και περιλαμβάνει την έκδοση βιβλίου και καταλόγου που θα τεκμηριώνει το έργο του, όπως και μια σειρά εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει εκπονηθεί έρευνα για την ζωή και το έργο του από την ειδική συνεργάτιδα του Myrό Antiques House, ιστορικό της τέχνης, Μαριλένα Χαρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου