Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν χθες, στις 7.15' το απόγευμα, στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (σκηνή Σ. Καραντινός) η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βούρος. 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ενώ παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του δ.σ. Φίλιππος Γράψας και το μέλος Γιώργος Κιουρτσίδης. 



Προσφωνώντας τον κ.κ. Βαρθολομαίο, η κ. Λυσαρίδου είπε τα εξής:

«Παναγιώτατε, σας υποδεχόμαστε με τιμή χαρά και συγκίνηση στο θεατρικό μας σπίτι, στη Μονή Λαζαριστών, στην εκτός των τειχών Θεσσαλονίκη όπως συνηθίζει να την ονομάζει ο Άγιος Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πλην όμως εμείς φιλοδοξούμε να γκρεμίσουμε αυτά τα τείχη με το έργο μας και την ευλογία σας. Τα μέλη της νέας διοίκησης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι εργαζόμενοι, διακονούμε τον πολιτισμό, εργαζόμενοι πάνω σε τρεις άξονες. 


Ο πρώτος είναι η διεύρυνση του κοινωνικού μας ρόλου ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας προσφέροντάς τους ψυχαγωγία και παρηγορία.

Ο δεύτερος, η ανάδειξη του παιδευτικού μας ρόλου όπως φαίνεται και από το καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα επίκαιρο και με πολλά μηνύματα. 


Ο τρίτος, είναι η εξωστρέφεια ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του θέατρου και τη συνέχιση της ιστορικής του πορείας.

Παναγιώτατε, γνωρίζουμε τις απόψεις που εκφράζετε κατά καιρούς, γνωρίζουμε και τον οικουμενικό σας ρόλο. Πιστεύουμε ότι στο θέμα του πολιτισμού πορευόμαστε σε κοινά μονοπάτια διότι ο πολιτισμός και ιδιαίτερα η θεατρική τέχνη αναδεικνύει τις αξίες εκείνες που συμβάλλουν στην ατομική και συλλογική μας ισορροπία. Με τα λόγια αυτά σας υποδεχόμαστε με χαρά και σας ευχόμαστε εις πολλά έτη για να συνεχίσετε το δημιουργικό σας έργο».

Αμέσως μετά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γ. Βούρος προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ως αναμνηστικά δώρα συλλεκτικά προγράμματα από παραστάσεις του Θεάτρου, βίντεο με θέμα την ιστορία και το έργο του ΚΘΒΕ καθώς και μια επετειακή έκδοση cd με μουσική από παραστάσεις.

«Μπορεί να είστε εκτός των τειχών αλλά είστε εντός των καρδιών μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στη Μονή Λαζαριστών και στο ΚΘΒΕ. Υποστηρίζουμε το θέατρο και κάθε μορφή τέχνης, διότι δείχνει το πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας, υπογράμμισε. Η εκκλησία δεν μπορεί παρά να είναι στο πλευρό των γνησίων καλλιτεχνών, διότι υπάρχουν και εκείνοι που καπηλεύονται την τέχνη και στο όνομα της κάνουν τερατουργήματα, είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε θετικά μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται να «ζωντανέψει» ξανά το θέατρο της Μονής Λαζαριστών, τονίζοντας ότι ένα θέατρο πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες και ειδικά στους Θεσσαλονικείς του δυτικού κομματιού της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου