Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το Google DEVFEST

Για τέσσερις ημέρες, από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι από την διεθνή κοινότητα της Google συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για να μας «συστήσουν» τις τελευταίες εξελίξεις στα προϊόντα και τα εργαλεία της Google, στο πλαίσιο του Google DEVFEST. 

Τα Google DEVFESTs είναι σημαντικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο από τις κοινότητες προγραμματιστών της Google. Το Google DEVFEST έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και σχεδιάστηκε για να αναδείξει τα οφέλη της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας για επιχειρηματίες, στελέχη ιδιωτικών και κυβερνητικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, με επίκεντρο πάντα τους προγραμματιστές. Το εγχείρημα θα κινηθεί γύρω από βασικά εργαλεία της Google που αφορούν εφαρμογές, λογισμικό και εξελιγμένες πλατφόρμες. Μεταξύ των εκπλήξεων που επιφυλάσσει η εν λόγω διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη θα είναι η παρουσίαση του κορυφαίου Google Glass, μιας τεχνολογίας προσαρμοσμένης στο…μάτι του καθενός.

To DEVFEST φέρνει στην Θεσσαλονίκη εξειδικευμένα στελέχη της κοινότητας της Google, όπως ο Cuneyt Unar, επικεφαλής Mobile Partnership από τα γραφεία της Google στο Δουβλίνο και ο Martin Pelant, Google Glass explorer και προγραμματιστής Android. Θα προσφέρει δε μία μοναδική εμπειρία μέσα από δύο βασικά προγράμματα:

-τα Tech Talks, ομιλίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις τάσεις της τεχνολογίας και
-τα Workshops, εργαστήρια με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων πάνω στις τεχνολογίες αυτές.

Το ειδικά διαμορφωμένο «Playground» του Google DEVFEST θα αποτελέσει σημείο συνάντησης με υποψήφιους συνεργάτες-προμηθευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν να προτείνουν τις δικές τους ιδέες στην κοινότητα της Google για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών τους. Το Google DEVFEST απευθύνεται, τόσο σε απλούς επισκέπτες που θα έχουν τη δυνατότητα για ένα «περιπετειώδες» ταξίδι στη σφαίρα της τεχνολογίας, όσο και σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να αξιοποιήσουν τη γνώση αυτή στη δική τους λειτουργία.

Η συμμετοχή είναι εφικτή κατόπιν εγγραφής. Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Google Developers Group Thessaloniki και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ υποστηρίζεται και από σημαντικούς οργανισμούς.

Όλα αυτά αποτελούν μόνο μία πρόγευση όσων θα παρουσιαστούν συνολικά στην 79η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου η τεχνολογία με αιχμή το Google Developers Group Thessaloniki θα αποτελέσει τον βασικό πόλο έλξης των επισκεπτών.

ΠΗΓΗ ΕΒΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου