Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Πρωτότυπο 3ήμερο με μηνύματα για τον καρκίνο του μαστού

Αφιερωμένο στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι το τριήμερο πρωτότυπων εκδηλώσεων που διοργανώνει στις 18- 20 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης.

Η «1η Βαλκανική Συνάντηση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, Υγεία, Επιστήμη και Τέχνη από τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο» περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων για την υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση των πολιτών, τη φροντίδα, την ομορφιά και την καλύτερη υγεία των γυναικών με εμπειρία καρκίνου αλλά και την τέχνη.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 9:30- 16:00, γιατροί και εκπρόσωποι συλλόγων από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία θα μιλήσουν για την πρόληψη, στο Ολύμπιον. Στο τέλος της ημερίδας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όσοι πολίτες θέλουν μπορούν να ενώσουν τα χέρια τους για να σχηματίσουν με ροζ μπαλόνια το διεθνές σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το ανθρώπινο κορδελάκι με σκοπό την απομυθοποίηση της πάθησης.

Από τις 7 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, οι διοργανωτές και οι φίλοι του Συλλόγου που το επιθυμούν θα πάρουν μέρος στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11:00 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Περιλαμβάνουν από κουκλοθέατρο με διαδραστικό σενάριο μέχρι μαρτυρίες ασθενών και προβολή του ντοκιμαντέρ «Μεταξά- ακούγοντας το χρόνο», παραγωγή του Σταύρου Ψυλλάκη, που εισχωρεί στα άδυτα του νοσοκομείου «Μεταξά» καταγράφοντας σκέψεις και αγωνίες ασθενών και γιατρών. Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση με φωτογραφίες μελών του Συλλόγου αλλά και με φωτογραφικό υλικό από το λεύκωμα «Υπενθυμίσεις Ζωής» που εκδόθηκε από το «Αλμα Ζωής» σε συνεργασία με τον φωτογράφο Στέφανο Τσακίρη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, θα φωταγωγηθεί το νοσοκομείο «Θεαγένειο» ροζ ως ένδειξη συμπαράστασης στους ασθενείς.

«Θέλοντας να διαδώσουμε το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης και της απομυθοποίησης, εμπνευσμένοι από τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο, παίρνουμε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της πρωτότυπης ημερίδας και των παράλληλων θεματικών δράσεων με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος πρόληψης και ευαισθητοποίησης των νέων», δηλώνει στον «ΑτΚ» η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Ντελιοπούλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου