Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Σεμέλη Ταγαρά και Κώστας Μαγγίνας, live στη Θεσσαλονίκη…

Από τον Dylan στον Van Morrison και από τον Tom Waits στους Rolling Stones, η  Σεμέλη Ταγαρά και ο Κώστας Μαγγίνας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα το οποίο μας μεταφέρει σε τοπία μιας εποχής στην οποία η ψυχική αναζήτηση με προφανείς πολιτικές προεκτάσεις , ήταν θέμα ρομαντισμού και πνευματικής κατεύθυνσης.

ΣΕΜΕΛΗ ΤΑΓΑΡΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Έγραψε το πρώτο της κομμάτι σε ηλικία 6 ετών και έκτοτε συνθέτει και ερμηνεύει τις ιστορίες της…

Η Σεμέλη Ταγαρά έχει ως οικεία ακούσματα τη μουσική των: Patti Smith, P.J. Harvey, Ani DiFranco, Jeff Buckley, Dream Syndicate, Waterboys, Deus, Portishead, Morphine, Tom Waits? εκτιμά όμως ιδιαίτερα την ιδιοφυία του Miles Davies!

Εκτός από τις συχνές εμφανίσεις της στα club της Θεσσαλονίκης, άνοιξε την συναυλία της Dot Allison το 2000, τον Μάιο του 2002 την συναυλία της Thalia Zedek (Μύλος), συμμετείχε σε συναυλίες με τους Big Sleep, ενώ πρόσφατα τραγούδησε με τον Steve Wynn στα promotional-secret-gigs που έδωσε στα clubs Residents (Θεσσαλονίκη) και Corto Maltese (Αθήνα). Επίσης άνοιξε με τη μπάντα της τη συναυλία των Calexico στο Ark no 6 (Αθήνα)

Και αν τη ρωτήσει κανείς γιατί γράφει τραγούδια, θα του απαντήσει αφοπλιστικά ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς?

Έχει ήδη κυκλοφορήσει το cd-single «Καπνός» (2002) από τη Sony Music.

Το πρώτο album της Σεμέλης «Γίνεται άστρα κι ύστερα σκόνη» κυκλοφορεί τον Απρίλιο από τη Sony Music και την Αμοργό.

«Ο δίσκος αυτός έχει ένα χρονικό περιγραφικό χαρακτήρα μέσα από το πέρασμα σχεδόν μιας δεκαετίας.

Από τότε που ήθελα να μεταδώσω το τι ήταν η μουσική για μένα (ΚΑΠΝΟΣ) και την ανάγκη συνειδητότητας της αγάπης (ΚΡΑΥΓΕΣ) μέχρι την κατάρρευση (ΠΕΦΤΩ) και την προσπάθεια επιβίωσης και επικοινωνίας με τους γύρω μου (ΑΝΤΕΧΩ/ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ).

Δεν νομίζω ότι μπορώ να υπερβώ τα τραγούδια αλλά δεδομένο είναι ότι όλες οι λέξεις που υπάρχουν μέσα σε αυτά είναι πολύ συγκεκριμένες σε σχέση μ΄αυτό που έχω νιώσει ή νιώθω.

Η μουσική πάντα με βοηθούσε να λυτρώνομαι καταγράφοντας την προσωπική μου αλήθεια και επειδή πάντα σ’ αυτήν αναφέρομαι, θα μου άρεσε, ασχέτως υποκειμενικής αισθητικής, ο δίσκος αυτός να ακουστεί σαν το soundtrack μιας πραγματικής ιστορίας».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Το 1987 συνεχίζει με υποτροφία τις σπουδές του στο Berklee College of Music στη Βοστώνη.

Από το 1988-1990 υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό την διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστωνης.

Το 1991 επεστρεψε στην Ελλάδα, ηχογράφησε πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο « Σταυροδρόμι της Μεσόγειου » σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού.

Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικες ομάδες και συνέθεσε μουσική για θεατρο και για ντοκυμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, Μark Turner, Trilok Gurtu,Rick Margitza, David Schnitter, Graig Bailey, Sam Newsome, Rob Dixon, Roberto Gatto, Marc Abrams, Alex Foster, Danilo Rea, Larry Vuckovic, Stjepko Gut, Keith Copeland, Jacubu Griffin, Benjamin Henocq, Olivier Gatto, Milcho Leviev, Nicolas Simion κ.α.

Έχει ηχογραφήσει τρια προσωπικα CD:

“DIALOGUES” (Ano Kato records ρει 2017).

“SEVEN FOR A SECRET” (Ano Kato records ρει 2022)

“THE CALL” (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)

————–

Η γνωριμία σας με το Burlesque σίγουρα θα είναι για σας μια εμπειρία και η γνωριμία μας με εσάς τιμή.

Οι εκπλήξεις του σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!!!

*Μονοποικιλιακοί καφέδες με τα αντίστοιχα σε γεύσεις συνοδευτικά στην τιμή των απλών

*Ποτά κατά άτομο 6 ευρώ το πρώτο, 4 ευρώ όλα τα επόμενα

*Μπύρες μεγάλες και κρασιά 4 ευρώ το πρώτο 3ευρώ όλα τα επόμενα

*Οι προσφορές στα επόμενα ποτά ισχύουν εκτός των LIVE

Burlesque café bar stage

Σκρα 10, Θεσσαλονίκη (στενό πίσω από την εκκλησία Αγ. Σοφία κάθετο στη Αλ. Σβώλου)

Τηλ. 6976568624 και 6947 351142
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου