Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο Αλεξάντερ Πέιν (αριστερά) και ο πρωταγωνιστής του στη «Νεμπράσκα» Μπρους Ντερν
Με την προβολή της βραβευμένης στο τελευταίο φεστιβάλ των Κανών ταινίας «Νεμπράσκα» (για την ερμηνεία του ηθοποιού Μπρους Ντερν), τελευταία ταινία του ελληνικής καταγωγής αμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν θα κατεβεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους η  αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από το φεστιβάλ την Τρίτη, ο Πέιν θα επισκεφτεί την διοργάνωση για να παραστεί στην πρεμιέρα. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Πέιν στο φεστιβάλ, το οποίο έχει τιμήσει αρκετές φορές δηλώνοντας  το παρόν με αφορμή ταινία του, όπως πριν από δυο χρόνια για τους «Απογόνους» και παλαιότερα για το «Πλαγίως».

Εν τω μεταξύ τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί και η ιταλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια Βαλέρια Γκολίνο προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα ταινία της με τίτλο «Μέλι» (συμπαραγωγή Ιταλίας/  Γαλλίας), η οποία είναι υποψήφια φέτος για το βραβείο LUX, που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το «Μέλι» είναι ένα σχόλιο για την ευθανασία, μέσα από την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που βοηθά ανθρώπους να πεθάνουν.

Θυμίζουμε ότι μέσα από το κινηματογραφικό βραβείο LUX, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει την πολιτιστική πολυμορφία και βοηθά στην οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των Ευρωπαίων. Φέτος η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου. Το κοινό έχει την δυνατότητα να ψηφίσει την ταινία της προτίμησής του στην ιστοσελίδα luxprize.eu ή στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου