Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κουλουράκια Αμμουλιανής ... στο Νότινγκ Χιλ


Τι θα συμβεί τον Νοέμβριο στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου και συγκεκριμένα στον πολυχώρο γαστρονομίας “Recipeace” του γνωστού τηλεοπτικού σεφ Τζέιμι Ολιβερ; Οι παρευρισκόμενοι θα ...πλάσουν κουλουράκια. Και μάλιστα κουλουράκια εμπνευσμένα όχι από την κουζίνα της λονδρέζικης "ώρας του τσαγιού", αλλά από τους πάγκους των νοικοκυρών στην Αμμουλιανή και την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα "Mount Athos Area Kouzina" του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω, θα διοργανώσει σεμινάρια παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, με θέμα τα προσφυγικά γλυκά των δύο περιοχών.

Ο Τζέιμι Ολιβερ δεν θα θέσει, πάντως, μόνο το εστιατόριό του στη διάθεση τής κουζίνας της Χαλκιδικής. Δεκαοκτώ τοπικά πιάτα, βασισμένα στη χρήση τοπικών βιολογικών προϊόντων, φωτογραφήθηκαν τον Οκτώβριο στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής από το διάσημο Βρετανό φωτογράφο Ντέιβιντ Λόφτους, για λογαριασμό της έντυπης έκδοσης "Jamie Magazine".

Ο φωτογράφος, συνοδευόμενος από τον 'Αντι Χάρις, αρχισυντάκτη όλων των παραγωγών του Βρετανού σεφ, αιχμαλώτισε την εικόνα των πιάτων, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τον τόπο, τον άνθρωπο και τον τρόπο παραγωγής των εδεσμάτων. Από το υλικό αυτό, θα δημιουργηθεί ένα πολυσέλιδο τουριστικό / γαστρονομικό αφιέρωμα για την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη, το οποίο θα συμπεριληφθεί σε έκδοση του φετινού χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου