Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνικό τσίρκο στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Δύο γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ο πεζόδρομος της Ικτίνου και η Πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, θα φιλοξενήσουν στις 1 και 2 Νοεμβρίου ζογκλέρ, ακροβάτες και κλόουν που θα χαρίσουν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους

Σε ένα υπαίθριο τσίρκο «μεταμορφώνεται» η πόλη της Θεσσαλονίκης, στις 1 και 2 Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα ο πεζόδρομος της Ικτίνου και η Πλατεία Τερψιθέας στην Άνω Πόλη, σπάζοντας την μονοτονία και την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Τσίρκο, που συνδιοργανώνεται από την «Σχεδία στην Πόλη» και τη Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Στο πλαίσιο του  «Κοινωνικού Τσίρκου» θα παρουσιαστούν παραστάσεις με ζογκλερική, ακροβατικά και clowning αλλά και εργαστήρια στα οποία  το κοινό μπορεί να πειραματιστεί, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών στη ζογκλερική, τα ξυλοπόδαρα και  το μακιγιάζ προσώπου.

Η εθελοντική ομάδα νέων παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών «Σχεδία στην πόλη»  δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Στόχος της είναι, μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι, να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα σε κοινωνικά ζητήματα, να υποστηρίξει παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες και να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζει εθελοντικά προγράμματα, πρωτότυπες δράσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά σεμινάρια και εκδηλώσεις σε συνεργασία με ομάδες και φορείς της πόλης.

Tο πρόγραμμα των δράσεων:

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου,   17:00-20:00, πλατεία Τερψιθέας
Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 11:00-14:00, πεζόδρομος Ικτίνου (μπροστά από τα σχολεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου