Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλέξανδρου θα βαδίσουν τα μέλη της ΠΑΔΕΕ

Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μέγα Αλέξανδρου θα βαδίσουν τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη χώρα μας.

Η πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ), Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, διοργανώτρια του πολιτιστικού περιπάτου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές απ' όλο τον κόσμο, θα επισκεφθούν την Σχολή Αριστοτέλους, στην περιοχή Ισβόρια της Νάουσας, όπου δίδαξε ο Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο. Θα επισκεφθούν, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, τα Στάγειρα και την Ουρανούπολη, όπου θα κάνουν τον περίπλου το Αγίου Όρους με καραβάκια.

Στις 8 Ιουλίου θα γίνει υποδοχή των μελών της ΠΑΔΕΕ από τις πρυτανικές αρχές στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, όπου, όπως τόνισε η κ. Σφενδόνη-Μέντζου, θα συζητηθεί πώς μπορούν οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές να βοηθήσουν στο “άνοιγμα” του ΔΙΚΑΜ, προκειμένου, άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο να έρθουν στα χώματα του Αριστοτέλη και να διδαχθούν τη φιλοσοφία του.

Σημειώνεται ότι από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η 9η Γενική Συνέλευση της ΠΑΔΕΕ στην Αθήνα και στις 8 και 9 Ιουλίου φόρουμ στη Θεσσαλονίκη με θέμα “Επενδυτικές Ευκαιρίες και Εμπόριο στην Ελλάδα”.

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Colloquium για τον Αριστοτέλη

Διαπρεπείς επιστήμονες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, παρουσίασαν μια συνολική εικόνα του έργου του Αριστοτέλη στο Διεθνές Colloquium, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Η κ. Σφενδόνη-Μέντζου υπογράμμισε ότι οι ομιλητές ανέδειξαν την επικαιρότητα του έργου του Αριστοτέλη, ο οποίος “δεν αποτελεί μουσειακό κομμάτι”, αντίθετα οι ιδέες του μπορούν να “φωτίσουν” προβλήματα που σχετίζονται με την ηθική, την πολιτική και την επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου