Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θράκη: Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και υλοποιεί το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Aπό τις 5 έως τις 8 Ιουνίου, το ΕΠΜ θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες, τους εκπαιδευτικούς στο χώρο του «Πολυκοινωνικού» για να γνωριστούν και να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του ΕΠΜ μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί». Θα λειτουργήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου, για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού. Ε

πιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με φοιτητές των Σχολών Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ειδικά το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 10.00 πραγματοποιεί 2ωρο πρόγραμμα για οικογένειες και το απόγευμα από τις 5.00 έως τις 8.00 είναι ανοικτό για το κοινό. To ΕΠΜ μελέτησε και σχεδίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αποστολή του είναι να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς και όσους ενδιαφέρονται, να γνωρίσουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Στόχος του ΕΠΜ είναι το πρόγραμμα να ταξιδέψει μέσα σε 2 χρόνια σε 30 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ευχαριστεί για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον κύριο Αντώνη Βαμβακερό, Πρόεδρο του «Πολυκοινωνικού» του Δήμου, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την κα Γεωργία Νικολάου Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και ιδιαίτερα την κα Γκιοχτσέ Ελένη προισταμένη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης , την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κο Αλέκο Παλαβουζόπουλο καθώς επίσης και την κυρία Ελβίρα Ταταρίδη, Πρόεδρο Θρακικού Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου