Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ Σώμα και λόγος στο αρχαίο δράμα

Ένα εργαστήρι αρχαίου δράματος με τίτλο «Σώμα και λόγος στο αρχαίο δράμα / Πρακτικές μέθοδοι προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας» διοργανώνει η ομάδα AlmaKalma.

Πρόκειται για ένα βιωματικό σεμινάριο σε μορφή εργαστηρίου στα πρότυπα του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι της Πολωνίας.

Ο ηθοποιός εργάζεται με δυναμικό τρόπο πάνω στο σώμα και τις δυνατότητες της φωνής του. Ο στόχος είναι η εφαρμογή των παραπάνω δυνατοτήτων σε κείμενα της αρχαίας τραγωδίας. Οι συμμετέχοντες εισέρχονται σε έναν ιδιαίτερα δύσβατο χώρο ερμηνείας αναπτύσσοντας τα «εργαλεία» για την υποκριτική προσέγγιση του αρχαίου δράματος.

Στo σεμινάριο περιλαμβάνονται ασκήσεις του περίφημου Πολωνικού Εργαστηρίου (Γκροτόφσκι) και του Workcenter of J. Grotowski and Th. Richards, μέρος της βιοδυναμικής μεθόδου που αναπτύχθηκε στην AlmaKalma και ο τρόπος εκφοράς των λέξεων στο κείμενο, ώστε αυτές να γίνουν παριστάμενες («ανάγλυφες») σύμφωνα με τη μέθοδο του Παριστάμενου Λόγου του Γιάννη Μήτρου, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Wroclaw της Πολωνίας το 2009 («Εκπνοή και τίποτα», Beckett - Δημητριάδης). Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Γιάννης Μήτρου και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 150 και 100 ευρώ (φοιτητές, σπουδαστές θεατρικών σχολών και άνεργοι). Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου είναι 6 - 13 Ιουλίου, 5 μ.μ.-10 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής στα almakalma.laboratorium@gmail.com - iwanna_ska@hotmail.gr και στα τηλέφωνα 231 5505807, 698 2266025, 693 7685474.

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στο χώρο της ομάδας (Φράγκων 20).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου