Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διασημότητες από κερί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το ομοίωμα της Βούλας Πατουλίδου με την έκφραση της πρωταθλήτριας την ώρα της απονομής του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ο Θόδωρος Ζαγοράκης με τη στολή της Εθνικής και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, η Αντζελίνα Τζολί (φωτογραφία), ο Τζόνι Ντεπ... 


Ολα δημιουργίες από κερί του δραστήριου δημιουργού ομοιωμάτων Θόδωρου Κοκκινίδη - τα οποία στεγάζει σε ολόκληρο μουσείο στα Κηπιά Καβάλας - που βγήκαν από το μουσείο του και ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και το εκεί Μέγαρο Μουσικής για μια... κέρινη έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου. 


Οταν ο Θόδωρος Κοκκινίδης ήταν 16 ετών έπεσαν στα χέρια του φωτογραφίες κέρινων ομοιωμάτων από φημισμένα μουσεία του εξωτερικού. Η επιθυμία του να συναγωνισθεί σε πλαστικότητα και αληθοφάνεια τα ομοιώματα εκείνα τον έκανε να παλέψει με το κερί και να δημιουργήσει μετά το πρώτο του ομοίωμα, εκείνο του Μάικλ Τζάκσον.

Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν στο περιθώριο της έκθεσης τα βήματα δημιουργίας ενός κέρινου ομοιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου