Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Ρίχνει τον “Άγριο σπόρο”

Το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου, “Άγριος Σπόρος”, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τον Κίμωνα Κουρή και τη Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου, θα παρουσιαστεί στη Καβάλα στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” στις 15/2 στις 9μ.μ. και στις 16/2 στις 8μ.μ.

 

Η υπόθεση στρέφεται γύρω από έναν πατέρα και την κόρη του που διατηρούν μια καντίνα σε μια παραλία. Όταν ένας γερμανός τουρίστας εξαφανίζεται τότε το μυστήριο ψάχνει τη λύση του, οι κατηγορίες για την εξαφάνιση οργιάζουν, ενώ διερευνάται και το ενδεχόμενο αυτή να οφείλεται σε δολοφονία. 


Η αυθαίρετη καντίνα είναι τοποθετημένη σε μία απόμερη επαρχιακή παραλία, ενώ τα συρτάρια της είναι γεμάτα απλήρωτους λογαριασμούς, κλήσεις και χρέη. Επίκεντρο της ιστορίας γίνεται ο πατέρας, που προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην ελληνική πραγματικότητα του 2013 και να επιβιώσει μαζί με τη νεαρή κόρη του.

Ο φόβος, οι υποψίες και οι προκαταλήψεις μέσα από μισές αλήθειες και θολές δικαιολογίες δίνουν και παίρνουν μέσα σε όλο το έργο. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Πάρι Μέξη, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και η παραγωγή των Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Χουάνχο Κορράλες.

Και άλλες παραστάσεις

Μια θεατρική εκδοχή της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη θα παρουσιάσει ο Βασίλης Βασιλάκης (στη σκηνοθεσία και την ερμηνεία) στο γνωστό θέατρο της Καβάλας, το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου.
Η μικρή όπερα του Νίκου Κυπουργού για παιδιά και μεγάλους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» θα ανεβεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου», σε μία συνδιοργάνωση με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Το λιμπρέτο είναι του Θωμά Μοσχόπουλου, σε συνεργασία με το συνθέτη, ενώ η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Αντώνη Κολαλά.
Δύο μόνο παραστάσεις (4 Μαρτίου, στις 18.00 και στις 21.00) θα δώσει ο μονόλογος του Μίκαελ Αζάρ «Είμαι ένας άλλος», με τον Γιάννη Στάνκογλου να ερμηνεύει το ρόλο ενός αγοριού, που, γνωρίζοντας σε πολύ μικρή ηλικία τον πόνο και την απώλεια, παίρνει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις...
Οι Αλέκος Συσσοβίτης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Ευτυχία Γιακουμή πρωταγωνιστούν στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Τώρα που γυρίζει», στις 8 και 9 Μαρτίου. Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθετεί αυτό το ειρωνικό σχόλιο για το κυνήγι της επιτυχίας, γραμμένο από το μάστορα Μάμετ.
Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ο Εβρος απέναντι» έχει ήδη ξεκινήσει την περιοδεία του σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας με το κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης του θεατρικού οργανισμού. «Στάση» στην Καβάλα θα κάνει στις 15 Μαρτίου, όπου και θα δώσει δύο παραστάσεις.
Τέλος, η επιτυχημένη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά», βασισμένη στα κείμενα των Νίκου Παναγιωτόπουλου και Πολ Λαφάργκ, και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, θα ανεβεί για ακόμη δύο τριήμερα (28-30 Μαρτίου και 4-6 Απριλίου).
Τηλ. 2510/220.876 - 7, ώρες γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου