Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Big Day» του ΚΘΒΕ αφιερωμένο στο σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ

Υπό τους ήχους του πιανίστα Παναγιώτη Μπάρλα η τραγουδίστρια Βασιλεία Κενάκογλου παρουσίασε τραγούδια της Merilyn Monroe και της εποχής εκείνης

Ένα μεγάλο πάρτι των δεκαετιών ‘40 και ‘50, συζητήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο έντονα στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Ο λόγος φυσικά για το «Big Day» του ΚΘΒΕ που ήταν αφιερωμένο στο σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. 


Ηθοποιοί, συντελεστές παραγωγών του ΚΘΒΕ και φοιτητές της Δραματικής Σχολής έγιναν μια παρέα και θυμήθηκαν μαζί, μέσα από τραγούδια, χορό, κοστούμια και μακιγιάζ εκείνης της εποχής, στιγμές που άφησαν ιστορία. Μια εποχή που ο μεγάλος δημιουργός μεσουρανούσε. 


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος με την σκηνοθέτιδα Άσπα Καλλιάνη 
Μέσα από θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις και συζητήσεις, οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν και άλλες πτυχές της προσωπικότητας του Άρθουρ Μίλλερ, αλλά και να συναντήσουν από κοντά τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της παραγωγής «Το Τίμημα» - ένα από τα αριστουργηματικά έργα του Μίλλερ-, που παρουσιάζεται στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ.  σε ένα από τα αριστουργήματά του, «Το Τίμημα

Οι ηθοποιοί Σταύρος Ζαλμάς, Αλέξανδρος Μούκανος 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, η Άσπα Καλλιάνη, σκηνοθέτις της παράστασης και οι πρωταγωνιστές της παραγωγής Σταύρος Ζαλμάς, και Αλέξανδρος Μούκανος ήταν εκεί… για να ακούσουν, να δουν αλλά και να συμβάλλουν στον οπτικοακουστικό ξεδίπλωμα της προσωπικότητας του Μίλλερ.

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μούκανος, η βοηθός σκηνοθέτη Ελένη Αναστασίου, η θεατρολόγος Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο των Big Days διοργανώνει μια σειρά δράσεων με στόχο να «συστήσει» στο κοινό σημαντικούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου, έργα των οποίων παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στις σκηνές του.

Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συζήτηση και Τεχνικές θεάτρου με αφετηρία συγκεκριμένα κείμενα του Άρθουρ Μίλλερ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου