Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Αλφαβητοπαρέλαση» στην Καβάλα

Θα συμμετέχουν δύο χιλιάδες παιδιά των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης.

Tον δικό τους ήρωα θα "ζωντανέψουν" φέτος περισσότερα από 2000 παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Καβάλας, που συμμετέχουν για ένατη συνεχόμενη χρονιά στην "Αλφαβητοπαρέλαση". Τα παιδιά όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Καβάλας, με τη συνοδεία των γονιών αλλά και των δασκάλων τους, θα "ταξιδέψουν" στο δικό τους παραμύθι, στο παραμύθι που τα ίδια έγραψαν στο σχολείο τους, δημιουργώντας τους δικούς τους πρωτότυπους και ξεχωριστούς ήρωες.

Την αποκριάτικη αυτή παρέλαση διοργανώνουν το πρωί του Σαββάτου, 22 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας, με τη συνεργασία του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και φιλότεχνων Καβάλας "Artattack".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτζάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι οι διοργανωτές της "Αλφαβητοπαρέλασης" αποφάσισαν φέτος να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστείρευτη δημιουργική έμπνευση και φαντασία των παιδιών. Έτσι, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά ανά σχολείο έγραψαν ένα δικό τους παραμύθι με ήρωες που εμπνεύστηκαν και φαντάστηκαν, όπως ζώα, ξωτικά νεραΐδες, αγαπημένα αντικείμενα και παιχνίδια, στα οποία έδωσαν ζωή. Αυτοί οι ήρωες των παιδικών παραμυθιών αποτέλεσαν και τη θεματολογία του κάθε σχολείου στην "Αλφαβητοπαρέλαση".

"Τα παραμύθια αυτά", σημειώνει ο Απόστολος Μουμτζάκης, "στις 2 Απριλίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα παρουσιαστούν από τους δασκάλους σε μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση κατά την οποία μάλιστα τα παιδιά θα δραματοποιήσουν κάποια από αυτά. Το επόμενο βήμα είναι τα παραμύθια να εικονογραφηθούν και να εκδοθούν κρατώντας έτσι για πάντα ζωντανές τις μνήμες των παιδιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου