Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Έκθεση αφισών και κοστουμιών από τον ελληνικό κινηματογράφο

Μια πρωτότυπη έκθεση με περίπου τετρακόσιες αφίσες και πολλά κοστούμια γνωστών πρωταγωνιστών από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα - Μ.Α.Ζ.Ι.» στη Θεσσαλονίκη, για να ενισχύσει τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι.


   Εκτίθενται θεατρικά-κινηματογραφικά κοστούμια και ρούχα εποχής που φόρεσαν πολύ γνωστοί Έλληνες πρωταγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Μυράτ, η Μελίνα Μερκούρη, η Άννα Καλουτά, ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Έλενα Ναθαναήλ, η Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.


   Τα κοστούμια προσφέρθηκαν ευγενικά για τις ανάγκες της έκθεσης από το θεατρικό βεστιάριο «Το Βεστιάριο» της Αθήνας, ενώ οι αφίσες προέρχονται από τη συλλογή του αείμνηστου φροντιστή και συνεργάτη της κινηματογραφικής εταιρίας «Φίνος Φιλμ», Παντελή Παλιεράκη και από την προσωπική συλλογή του Προέδρου της Μ.Α.Ζ.Ι. και υφυπουργού, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα. Η έκθεση λειτουργεί στο φουαγιέ του κινηματοθεάτρου «Αριστοτέλειον», καθημερινά, από τις 10:30-14:00 και από τις 17:30-21:30.

   Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι. λειτουργεί επί δύο χρόνια, προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης σε 1500 άτομα μηνιαίως. Η δράση της Μ.Α.Ζ.Ι. βασίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό των μελών της και άλλων πολιτών, αλλά και στη διάθεση εκπροσώπων εταιριών και φορέων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνδράμουν με προσφερόμενα είδη, στο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου