Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Εκπρόσωποι των Ibsen Awards και της Πρεσβείας της Νορβηγίας τιμούν τη συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό»

Η υπεύθυνη Τύπου και Πολιτιστικών της Πρεσβείας της Νορβηγίας, Χριστίνα Σορδίνα και η σύμβουλος των Ibsen Awards, Hilde Guri Bohlin, θα τιμήσουν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου με την παρουσία τους τη θεατρική δράση «Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού συναντάει τον λαό», που παρουσιάζεται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για δύο τελευταίες παραστάσεις:  1 & 2 Φεβρουαρίου, στις 9.00 μ.μ.


Η πρόταση –με τον αγγλικό τίτλο «Μin(d)ing Ibsen: An Enemy of the people meets the people»– κέρδισε την Υποτροφία Ίψεν 2013 του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού Ibsen Scholarship του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Πρόκειται για την συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και των δημιουργών Χάρη Πεχλιβανίδη και Κορίνας Βασιλειάδου, η οποία και αποτελεί ένα πρωτοποριακό ανέβασμα του έργου Ένας Εχθρός του λαού του Νορβηγού συγγραφέα Ερρίκου Ίψεν, στο οποίο το αστικό δράμα συνδιαλέγεται με το θεάτρο-ντοκουμέντο. Το σπουδαίο κλασικό κείμενο συναντάει τη σύγχρονη πραγματικότητα, επιχειρώντας να ανοίξει έναν από σκηνής διάλογο πάνω στο αμφιλεγόμενο θέμα της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Χαλκιδικής – το ιψενικό δίλημμα συναντά το δίλημμα του παρόντος. . Η επιλογή του χώρου της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απόλυτα συνειδητή, μετατρέποντας έναν κατ’ εξοχήν χώρο δημοσίου διαλόγου σε θεατρική σκηνή.

Η παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα των Ibsen Schollarships του Υπουργείου Πολιτισμού της Νορβηγίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Συντελεστές
Σύλληψη και σκηνοθεσία                       Κορίνα Βασιλειάδου – Χάρης Πεχλιβανίδης
Δραματουργικός σύμβουλος                 Πρόδρομος Τσινικόρης
Μετάφραση (από τα αγγλικά)               Δημήτρης Ναζίρης
Σκηνικά, Φωτισμοί-video mapping       Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια                                                 Στέλλα Γκρεκιώτη
Οργάνωση παραγωγής                           Σταυρούλα Δημητριάδου
Κατασκευή μάσκας                               Μάρθα Φωκά

Διανομή
ΤΟΜΑΣ ΣΤΟΚΜΑΝΝ       Μιχάλης Φωτόπουλος
ΚΑΤΡΙΝΑ ΣΤΟΚΜΑΝΝ    Έφη Σταμούλη
ΠΕΤΡΑ ΣΤΟΚΜΑΝΝ        Ειρήνη Κυριακού
ΠΕΤΕΡ ΣΤΟΚΜΑΝΝ        Κώστας Χατζησάββας
ΧΟΒΣΤΑΝΤ                       Νικόλας Μαραγκόπουλος
ΜΠΙΛΛΙΓΚ                        Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης
ΑΣΛΑΚΣΕΝ                       Χάρης Πεχλιβανίδης

Στην παράσταση συμμετέχει ομάδα ειδικών (experts)

Χώρος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου