Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Αν έχετε παιδιά μην ξεχνάτε ότι το Φεστιβάλ έχει και παιδικές ταινίες νωρίς το πρωί. Στις 9.00 και στις 11.00 προβάλλονται ταινίες για παιδιά 8-12 ετών και 10-12 ετών αντίστοιχα στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές»

«Μια δασκάλα» ή αλλιώς ανεξάρτητο δυναμικό σινεμά από τις ΗΠΑ. Η Νταϊάνα, δασκάλα σε λύκειο, εμπλέκεται ερωτικά με μαθητή της... («Παύλος Ζαννας», 13.00)

Βαμπίρ και παντοτινή αγάπη. Ο Τζιμ Τζάρμους, ένα από τα τρομερά παιδιά του σύγχρονου σινεμά, επιμένει ότι μόνο «Οι εραστές μένουν ζωντανοί» («Ολύμπιον», 20.00)

«Ιστορία στην Καμπάλα». Ο Ντόναλντ Μουγκίσα και ο Κάσπερ Μπίσγκαρντ παρουσιάζουν την ιστορία της Απιο, την περιπέτεια ενός μικρού κοριτσιού. Οι κάτοικοι της Ουγκάντας δεν έχουν λογαριασμούς τραπέζης. Εδώ μπαίνει η κινητή τηλεφωνία...(«Παύλος Ζάννας», 17.30)

«Στρατιωτίνα Ζανέτ». Η ταινία του Ντάνιελ Χεσλ διακρίθηκε στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Δύο γυνηαίκες από τελειώς διαφορετικούς κόσμους συναντιούνται και αλλάζουν για πάντα («Φρίντα Λιάππα», 18.00)



ΚΥΡΙΑΚΗ

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ενδιάμεσος σταθμός» του Καβέ Μπαχτιαρί πραγματοποιείται ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Λάθος Προορισμός» («Τζον Κασσαβέτης», 12.45). Στο πάνελ της συζήτησης, την οποία συντονίζει η Έλενα Χρηστοπούλου, θα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης, Καβέ Μπαχτιαρί, ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου του ΑΠΘ, κ. Ανδρέας Τάκης και ο αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης. Κεντρικός θεματικός άξονας της συζήτησης είναι οι αιτίες που καθιστούν την Ελλάδα χώρα-παγίδα και τόπο εγκλεισμού των προσφύγων ή μεταναστών που επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.

«Μiss Violence» ή μια σπουδή στη βία του Αλέξανδρου Αβρανά. Η ελληνική ταινία που διακρίθηκε στη Βενετία. Ολα ξεκινούν με ένα κοριτσάκι που πέφτει από ενα μπαλκόνι. Τι είναι αυτό που το οδήγησε; («Ολύμπιον», 20.30)

«Μελάσα» του Κάρλος Λετσούγκα. Ο δημιουργός της περιγράφει την ταινία ως μια ταινία για την κουβανέζικη οικογένεια, τους νέους την απώλεια ηθικής, μια ταινία που ξεχειλίζει από ...Κούβα («Φρίντα Λιάππα», 15.45)

«Οι αισιόδοξοι» του Τάε Γκον Κιμ Μία ανδροπαρέα από την Κορέα. Στρατός, νιάτα και πιοτό. Πόσο μικρός είναι ο κόσμος τελικά; (Ολύμπιον, 15.45)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου