Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΚΘΒΕ: “Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!...» στα εγκαίνια της Νέας Παραλίας


Το ΚΘΒΕ θα συμμετέχει στα εγκαίνια της Νέας Παραλίας, «Ποδαρικό στην παραλία» με ένα μουσικοθεατρικό happening από την παράσταση «Με μουσικές εξαίσιες… Με φωνές! - Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης», μια παράσταση αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης- που «ανεβαίνει» στην Μονή Λαζαριστών τον Δεκέμβριο και αφηγείται τη μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης των τελευταίων 100 χρόνων. (Κείμενα-ιστορική & μουσική έρευνα: Λάμπρος Λιάβας, Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου).


Η Μαριώ, ο Χρήστος Μητρέντζης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αποφοίτων Παπαφείου «Ο Μελιτεύς» και ο θίασος της παράστασης σας περιμένουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου στη Νέα Παραλία (Μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο), στις 13.30.

“Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!...» Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, μια μουσικοθεατρική παράσταση που διατρέχει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους» της πόλης. 

Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντανεύει από τον Δεκέμβριο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε κείμενα-ιστορική & μουσική έρευνα: Λάμπρου Λιάβα και σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφίας Σπυράτου, σε μια παράσταση αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου