Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: "Άρωμα" παλιού ελληνικού κινηματογράφου με έκθεση για την ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου

Μια έκθεση με καλό σκοπό διοργανώνεται από το κοινωνικό παντοπωλείο Μ.Α.Ζ.Ι.σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της συμπρω-τεύουσας


"Άρωμα" παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου θα προσφέρει το φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται έκθεση αφισών-κοστουμιών από ταινίες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων.

Την έκθεση, με 550 αφίσες γνωστών ταινιών και κοστούμια που φόρεσαν αγαπημένοι πρωταγωνιστές της εποχής, διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ-Μ.Α.Ζ.Ι.", σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι.

"Το Βεστιάριο της Αθήνας" παραχώρησε, για τις ανάγκες της έκθεσης, τα κουστούμια που εκτίθενται, μεταξύ των οποίων ρούχα που φόρεσαν αξέχαστοι ηθοποιοί, όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Τζένη Καρέζη και ο Βασίλης Λογοθετίδης, ενώ τις αφίσες προσέφερε η οικογένεια του Παντελή Παλιεράκη (συνεργάτη της Φίνος Φιλμ), από την προσωπική του συλλογή, αλλά και ο πρόεδρος της Μ.Α.Ζ.Ι. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στόχος της έκθεσης είναι η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου Μ.Α.Ζ.Ι., το οποίο εδώ και δύο χρόνια στηρίζει περίπου 1500 άτομα μηνιαίως με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρούχα. Κινητήρια δύναμη της δράσης είναι ο εθελοντισμός, από τα μέλη του διοικητικού συλλόγου μέχρι τους πολίτες αλλά και εκπροσώπους εταιρειών και φορέων που επιθυμούν να συνδράμουν.

   Η έκθεση, με χορηγό τη HELEXPO-ΔΕΘ, θα εγκαινιαστεί επίσημα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου