Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Επιθεωρητής του Γκόγκολ, στη Χαλκιδική

Η καλοκαιρινή περιοδεία της παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ “Επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, συνεχίζεται με επόμενες στάσεις στα Νέα Μουδανιά και τη Σίβηρη Χαλκιδικής, στις 25 και 27 Ιουλίου 2013, αντίστοιχα.

Μια κωμωδία επίκαιρη όσο ποτέ, μια ανελέητη σάτιρα της διαφθοράς χωρίς τόπο και χρόνο, «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα, ταξιδεύει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ένας νεαρός δημόσιος υπάλληλος, ο Χλεστακώφ, καταφτάνει απένταρος σε μια μακρινή επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας. Οι τοπικοί άρχοντες, ο ένας πιο διεφθαρμένος από τον άλλο, νομίζουν ότι είναι ο Κρατικός Επιθεωρητής, που θα πραγματοποιήσει εξονυχιστικό έλεγχο στις υποθέσεις τους. Γι’ αυτό και συναγωνίζονται σε κολακεία για να κερδίσουν την εύνοιά του. Η παρεξήγηση αυτή γίνεται η αιτία για συναρπαστικές κωμικές καταστάσεις.

«Πρόκειται για μία από τις εντελώς κορυφαίες κοινωνικές σάτιρες του παγκόσμιου δραματολογίου», σημειώνει ο σκηνοθέτης, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος και προσθέτει: «Οι καταστάσεις που προβάλλονται στον Επιθεωρητή, σχετίζονται όχι μόνο με την τσαρική Ρωσία, αλλά βεβαίως με όλες τις εποχές».

«Η τεράστια απήχηση που είχαν οι παραστάσεις στην Αθήνα, οδήγησαν στην απόφαση να παρουσιαστεί το σπαρταριστά “σύγχρονο” αυτό έργο σε πολλές πόλεις της επικράτειας», συμπληρώνει ο σκηνοθέτης.

Τον γοητευτικό απατεώνα Χλεστακώφ υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ τον πανούργο Έπαρχο ο Γιώργος Αρμένης. Συμπρωταγωνιστούν οι Αριέττα Μουτούση, Μιχάλης Μητρούσης, Δανάη Σκιάδη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Θανάσης Κουρλαμπάς και άλλοι έξοχοι ηθοποιοί.

Η ταυτότητα της παράστασης
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος
Παραγωγός: Φάνης Κιρκινέζος
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Χριστιάννα Μαντζουράνη

Παίζουν:
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Χλεστακώφ), Γιώργος Αρμένης (Έπαρχος), Αριέττα Μουτούση (Άννα), Μιχάλης Μητρούσης (Όσιπ), Δανάη Σκιάδη (Μαρία), Θόδωρος Κατσαφάδος (Αρτέμι), Γιώργος Ψυχογιός (Άμος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Σπέκιν), Κώστας Κορωναίος (Μπομπτσίνσκι), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Ντομπτσίνσκι), Βαγγέλης Ψωμάς (Λούκα), Θωμάς Γκαγκάς (Γκαρσόνι, Β΄ έμπορος, Κορόμπκιν), Γιώργος Μπούγος (Αστυνομικός, Μίσκα, Α΄ έμπορος).
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής
Ημερομηνία: Πέμπτη 25 Ιουλίου, ώρα 21.15
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Γεωργιου Πελαγια (Εθν. Αντίστασης 15, Κεντρική Πλατεία Μουδανίων)

Τοποθεσία: Αμφιθέατρο Σίβηρης, Σίβηρη Κασσάνδρας, Χαλκιδικής
Ημερομηνία: Σάββατο 27 Ιουλίου, ώρα 21.15
Προπώληση:
1. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ Κ.Ε.ΔΗ.Κ. Τηλ.: 2374023997
2. ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ MOUZENIDIS TOURS, Τηλ.: 2374020444
3. ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΡΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Τηλ.: 2374023830
4. ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ VODAFON, Τηλ.: 2374025006
5. ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Τηλ.: 2374024102
6. ΧΑΝΙΩΤΗ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ MOUZENIDIS TOURS, Τηλ.: 2374053445
7. ΣΙΒΗΡΗ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Τηλ.: 2374022279
8. ΣΙΒΗΡΗ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΜΑΝΑΛΟΥΤΣΟΣ ΣΑΚΗΣ, Τηλ.: 2374024912
9. ΕΛΑΝΗ, ELANI BAY RESORT, Τηλ.: 2374024246
10. ΠΛ. ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΡΚΟ, Τηλ.: 2373043043

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση 14 ευρώ
Πόρτα 18 ευρώ (γενική είσοδος) και 14 ευρώ (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου