Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΘΒΕ-ΔΕΘ

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Μένη Λυσαρίδου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, κ. Γιάννης Βούρος συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ Helexpo κ. Αναστάσιο Τζήκα, στο πλαίσιο των επαφών τους με τους θεσμικούς φορείς της πόλης.

Στόχος και των δύο φορέων είναι μια ευρύτερη συνεργασία, η αρχή της οποίας θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς το καλλιτεχνικό δυναμικό του ΚΘΒΕ θα συμμετάσχει στην προώθηση και στις εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ. Μια συνεργασία που θα συνεχιστεί με την τεχνική υποστήριξη της ΔΕΘ στις εργασίες που θα χρειαστούν για να μετατραπεί η Αποθήκη 13 στο Λιμάνι σε θεατρική σκηνή.

Πρόκειται για το νέο θεατρικό χώρο την ίδρυση του οποίου προανήγγειλε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στην παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού 2013-2014. Στην Αποθήκη 13 στο Λιμάνι, συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν δύο νέες παραγωγές τον Ιανουάριο του 2014: «Η αρρώστεια της νιότης» του Φερντινάν Μπρουκνέρ, καθώς και μια σύγχρονη εκδοχή του έργου «Δον Κιχώτης» του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Μετά την αρχική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα,
η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Μένη Λυσαρίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ, κ. Γιάννης Βούρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo. κ. Αναστάσιος Τζήκας, καθώς και τα τεχνικά επιτελεία του ΚΘΒΕ και της ΔΕΘ επισκέφθηκαν την Αποθήκη 13 στο Λιμάνι προκειμένου να διερευνηθούν οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να μετατραπεί σε βιώσιμο καλλιτεχνικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου