Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η Σαβίνα Γιαννάτου «ανοίγει» το Greek Variations στον λόφο της Σάννης

Η δημοφιλής Σαβίνα Γιαννάτου ανοίγει το προσεχές Σάββατο τη μουσική ενότητα Greek Variations στον λόφο της Σάννης στη Χαλκιδική, όπου, στο πλαίσιο του Sani Festival, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με εξαιρετική επιτυχία ο κύκλος Sounds of the World με τη συναυλία της μπάντας της Μίριαμ Αλτερ. 

Ηταν μια βραδιά που πρωταγωνιστούσε η μουσική στο σπάνιας ομορφιάς σκηνικό του λόφου της Σάννης. Η Αλτερ και η μπάντα της παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αμάλγαμα ταγκό, κλασικής, oriental και τζαζ μουσικής και οδήγησαν το κοινό του Λόφου σε μία μουσική διαδρομή γεμάτη ήχους και εξαιρετικούς μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Κορυφαία στιγμή της συναυλίας η εμφάνιση του βιρτουόζου του ακορντεόν Τουούρ Φλοριτζούνε.

Επόμενο σημαντικό ραντεβού για τους μουσικόφιλους - και όχι μόνο - στον λόφο της Σάννης είναι η συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου η οποία στο πλαίσιο του Sani Festival θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και άλλους αξιόλογους μουσικούς, που θα περιλαμβάνει από μελωδίες της Μεσογείου μέχρι συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκη και της Λένας Πλάτωνος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας που ξεκινά στις 9.30 μ.μ.:

Α’ μέρος : Σαβίνα Γιαννάτου –φωνή, Ευγενία Καρλαύτη -πιάνο
Παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από διάφορες χώρες. Από την Αρμενία στην Καραϊβική και τα Ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, έως το «Speak low» και το «Alabama song» του Κουρτ Βέιλ. Ένα ρεσιτάλ ανοιχτό στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, όπου η διαφορετικότητα του ρεπερτορίου αναπτύσσεται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Μια συνομιλία δυο φωνών με τις μελωδίες διαφορετικών πολιτισμών.

Β' μέρος: Σαβίνα Γιαννάτου –φωνή, Ευγενία Καρλαύτη- πιάνο, Μαρίνο Γαλατσινό –κλαρινέτο, Διονύση Βερβιτσιώτη-βιολί, Τάσσο Μισυρλή- βιολοντσέλο

Τραγούδια του Νίκου Κυπουργού, της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι: Από τα «Μυστικά του Κήπου», την «Λιλιπούπολη», το «Σαμποτάζ», «Καρυωτάκης 13 τραγούδια», τις «Μπαλάντες της οδού Αθηνάς», τη «Ρωμαϊκή αγορά», τον «Μεγάλο Ερωτικό», τον «Ματωμένο γάμο».

To Sani Festival μετράει 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας, παντρεύοντας το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής με τη μουσική και τις τέχνες σε βαθμό που να αποτελεί σημείο αναφοράς του ελληνικού καλοκαιριού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου