Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το Facebook έκλεισε την σελίδα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας

Σε έναν κόσμο σε κρίση,  γεμάτο βία, φτώχεια & εκμετάλλευση, το Facebook αποφάσισε να κλείσει την σελίδα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στην Ελλάδα “WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE” http://facebook.com/wnbr.greece με την δικαιολογία ότι παραβιάζει τους κανονισμούς, ότι περιέχει γυμνό, πορνογραφία ή σεξουαλική παρακίνηση. Η υποκρισία γύρω από το φυσικό μας γυμνό σώμα είναι τεράστια όταν αυτή την στιγμή και το ίδιο το facebook συντηρεί μια τεράστια βιομηχανία κέρδους γύρω από αυτό. Γνωστά περιοδικά, ταινίες και site κερδίζουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση του και διαφημίζονται ή συντηρούν σελίδες στο Facebook.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και γρήγορα εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα κίνημα απόλυτα ειρηνικό, αντιπολεμικό, μη βίας και φυσικότητας, υποστηρίζοντας την ελευθερία έκφρασης, σκέψης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Θεσσαλονίκη διοργανώνεται από το 2008 και φέτος 6η χρόνια συμμετείχαν περισσότερο από 2.000 ποδηλάτες. Στόχος της η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, η απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, η προστασία του περιβάλλοντος, η οικολογία, η απο-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού σώματος. Θέλουμε να βάλουμε ένα στοπ στην ?άσεμνη? έκθεση των ανθρώπων & του πλανήτη στην ρύπανση, θέλουμε να δείξουμε με το γυμνό μας σώμα πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε και πόσο έχει αντιστραφεί το τι είναι φυσικό.
Η σελίδα της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας ήταν υπόδειγμα ορθής χρήσης και δημοσίευε ουσιαστικά ζητήματα της οικολογίας ενάντια στην φτήνια που κυριαρχεί. Η ίδια η δράση είναι μια γιορτή, έχει καλλιτεχνικό και κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση με την πορνογραφία, ούτε παρακινεί σεξουαλικά όπως υπονοεί το facebook. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν. Μάλιστα οι φωτογραφίες της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας είχαν τροποποιηθεί προσεχτικά για να μην διακρίνονται ξεκάθαρα γεννητικά όργανα ή γυναικείες θηλές, σύμφωνα με τους κανόνες του facebook, παρόλο που διαφωνούμε με την υποκρισία αυτή.
Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε πως το κλείσιμο της σελίδας μας στο facebook έχει πολιτικό χαρακτήρα. Έχουμε ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν μεγάλα συμφέροντα όπως, το ζήτημα της απεξάρτησης από το πετρέλαιο & την πυρηνική ενέργεια, τις καταστροφικές εξορύξεις χρυσού, το νερό ως δημόσιο αγαθό, την υποστήριξη για την ελευθερία έκφρασης στις Pussy Riot και στις FEMEN, την διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, την φυσική γέννα ενάντια των καισαρικών, την ελεύθερη σεξουαλική επιλογή, για τα δικαιώματα των ζώων και την διατροφή μας κ.α.
Επιπλέον γίναμε στόχος εθνικιστικών και θρησκευτικών ομάδων, παρόλο που ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, για τον όποιο υποτίθεται ότι είμαστε περήφανοι, γέννησε τον γυμνισμό και την ανοχή στις σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά και στον παράδεισο ο Αδάμ και η Εύα, αναμάρτητοι ήταν κοντά στο Θεό, γυμνοί, αθώοι, μη νοιώθοντας ντροπή για το σώμα τους.
Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της σελίδας μας στο Facebook. Επιπλέον ζητούμε την τροποποίηση των κανόνων του Facebook, αλλά και των άλλων social media όπως Google+, Twitter, ώστε να μην απαγορεύεται η έκθεση του φυσικού αθώου γυμνού μας σώματος. Η διαφορά μεταξύ αυτού και της πορνογραφίας είναι ξεκάθαρη και διακριτή. Ήδη η social media σελίδα Pinterest προχωράει προς μια θετική κατεύθυνση, αναθεωρώντας τους κανόνες της, ώστε να επιτρέπει το καλλιτεχνικό γυμνό.
Καλούμε ενεργούς πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις, να μας συμπαρασταθούν στην αποκατάσταση της Facebook σελίδας μας, διαδίδοντας την διεκδίκηση μας σε φίλους, μέλη, επαφές, ΜΜΕ και Social Media.
ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@worldnakedbikeride.gr αν θέλετε να συμμετέχει η συλλογικότητα σας επίσημα στους υποστηρικτές της διεκδίκησης μας.
Συλλέγουμε υπογραφές στο change.org
Εγγραφείτε για να ενημερωθείτε:
Facebook Page – ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK
?WORLD NAKED BIKE RIDE @ GREECE? http://facebook.com/wnbr.greece
Δείτε video από την 6η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2013
www.worldnakedbikeride.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου